Washington Wizards nezvládli koncovku v Charlotte, Satoranský dal 11 bodů

Basketbalistům Washingtonu s Tomášem Satoranským dál v NBA unikají příčky zajišťující postup do vyřazovacích bojů. V souboji na palubovce jednoho z konkurentů Charlotte Hornets padli Wizards v koncovce 111:112. Svěřenci kouče Scotta Brookse zůstávají v tabulce Východní konference na 11. příčce a na osmé Miami, které porazilo Cleveland 126:110, ztrácí čtyři vítězství.

Charlotte/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský ve snaze uhlídat Tonyho Parkera

Tomáš Satoranský ve snaze uhlídat Tonyho Parkera | Foto: Jeremy Brevard-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Oba týmy bojovaly tak, jak se o udržení šance na play-off má. Podali jsme dobrý výkon, ale pár otevřených pozic jsme nedokázali proměnit v body. Soupeře podržel útočný doskok a díky tomu měl i druhé šance,“ hodnotil duel v rozhovoru se zámořskými novináři Brooks.

Satoranský sahal v NBA po triple doublu, LeBron James překonal Michaela Jordana

Číst článek

Satoranský při šesté porážce celku z hlavního města Spojených Států z posledních deseti vystoupení zaznamenal za necelých 37 minut na hřišti 11 bodů. Sedmadvacetiletý rozehrávač proměnil čtyři ze sedmi střel z pole z toho jednu trojku ze dvou pokusů a přidal devět doskoků, šest asistencí a také dva bloky.

V průběhu utkání se čtrnáctkrát přelilo vedení z jedné na druhou stranu. Čtyři minuty před koncem poslední čtvrtiny zaokrouhlil svůj bodový zisk v zápase domácí Marvin Williams na 30 bodů (trefil sedm trojek z deseti) a kromě toho, že si zlepšil sezónní maximum také Hornets poslal do šestibodového trháku 108:102. Wizards ale dokázali ještě jednou vývoj otočit.

Nejprve skóroval Jeff Green autor 11 bodů, po něm Tomáš Satoranský a český reprezentant následně asistoval na smeč Bobbyho Portise, který vyrovnal. Nejlepší střelec Wizards Portis (23 bodů, devět doskoků) z následného útoku trojkou 2:19 před koncem upravil na 111:108, jenže pro hosty bohužel to byly poslední body v utkání.

Pak se totiž několikrát zaskvěly obrany na obou koncích palubovky a zablokovaný byl jednou i Satoranský. Kemba Walker autor 18 bodů jedním trestným hodem nejprve snížil a vítěznou střelu zpoza trojky tak dal po rychlém přechodu na útočnou polovinu 51 sekund před čtvrtou sirénou Jeremy Lamb.

Wizards v poslední dvouminutovce neproměnili ani jeden ze svých sedmi střeleckých pokusů. Ten poslední 4 sekundy před klaksonem Bradley Beal. „Myslel jsem si, že jsem byl faulovaný, ale nebyl. Dobře mě bránili, ta střela byla hodně těžká. Příště to musím zahrát lépe. Měl jsem to rozhodnout,“ mrzelo Beala, kterému propadly obroučkou jen čtyři střely z 21. I tak ale zapsal 15 bodů a přidal sedm asistencí a pět zisků.

40 bodů náhradníka Willamse

Statisticky nejhodnotnější výkon pátečního programu podal náhradní rozehrávač Los Angeles Clippers Lou Williams, který dotáhl svůj tým k výhře 118:110 nad Oklahomou 40 body, sedmi doskoky a pěti asistencemi a čtyřmi zisky. Thunder přišlo vniveč 32 bodů, osm doskoků a sedm asistencí Russella Westbrooka.

Detroit dovel k výhře 112:104 v Chicagu pivot Andre Drummond s 20 body a 24 doskoky. Klay Thompson přispěl 39 body (dal 9 trojek z 11) v souboji nejlepších týmů Západní konference k triumfu obhájců titulu z Golden State nad druhým Denverem 122:105.

Sedmé vítězství za sebou slaví Houston, který si poradil s Philadelphií 107:91. James Harden k tomu pomohl 31 body a 10 doskoky.

NBA:
Charlotte - Washington 112:111 (za hosty Satoranský 11 bodů, 9 doskoků, 6 asistencí), Chicago - Detroit 104:112, Golden State - Denver 122:105, Houston - Philadelphia 107:91, LA Clippers - Oklahoma City 118:110, Memphis - Utah 114:104, Miami - Cleveland 126:110, New Orleans - Toronto 104:127, Orlando - Dallas 111:106.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme