Chicago podlehlo Lakers i podruhé, Satoranský si za jedenáct minut připsal pět bodů

Basketbalista Tomáš Satoranský zaznamenal pět bodů a tři asistence v utkání s Los Angeles Lakers, kterým Chicago doma podlehlo 90:101. Bulls prohráli s úřadujícími šampiony NBA i druhý vzájemný zápas v sezoně a neuspěli po sérii tří vítězství. Satoranský ve druhém utkání po nákaze koronavirem a téměř měsíční absenci odehrál přes jedenáct minut, proměnil jednu trojku a dva ze čtyř trestných hodů.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wendell Carter a Tomáš Satoranský

Wendell Carter a Tomáš Satoranský | Foto: Chris Sweda | Zdroj: Reuters

Lakers vyhráli i deváté venkovní utkání, 37 body jim k tomu pomohl Anthony Davis, který si vylepšil střelecké maximum v sezoně.

Satoranský se vrátil do sestavy Chicaga, český reprezentant pomohl k výhře v Charlotte

Číst článek

Ve svém rodném městě od začátku zápasu dominoval, postaral se o 13 z úvodních 16 bodů Lakers. V poločase měl na kontě už 26 bodů a jeho tým držel pohodové vedení 63:33.

„V první půli to nebyla hra, kterou se chceme prezentovat. Nedokázali jsme nacházet volné hráče a snažili se hrát všechno moc na sílu do koše. Soupeř navíc vymezené území dobře bránil. My k tomu naopak ještě párkrát ztratili míč a vzdali pár útočných doskoků,“ řekl kouč Chicaga Billy Donovan, jehož tým si pohoršil bilanci na sedm výher a devět porážek.

Tahounem Chicaga byl tradičně Zach LaVine s 21 body a 10 doskoky. Coby White přidal 14 bodů a nováček Patrick Williams 13 bodů. LeBron James posbíral 17 bodů, 11 doskoků a šest asistencí. Lakers porazili Bulls poosmé za sebou.

Sestřih ze zápasu Chicago Bulls - LA Lakers:

„Je to těžké. Snad pokaždé, když jsem sem přijel, viděl jsem se se svou rodinou. Přišli na zápas, podporovali mě v hale. Celou kariéru hraju v Západní konferenci, takže se sem do Chicaga podívám jednou ročně a teď ani nemůžu vidět v ochozech své blízké a zastavit se u nich, popovídat si po zápase,“ posteskl si Davis na koronavirové restrikce.

Curryho posun

Stephen Curry sice nezabránil porážce Golden State 108:127 v Utahu, který triumfoval poosmé v řadě, ale mohl se radovat z posunu na druhou příčku historického pořadí v počtu nastřílených trojek.

S 2562 trojkami předstihl člena Síně slávy Reggieho Millera, na vedoucího Ray Allena mu chybí 411 přesných střel z dálky.

Poraženým finalistům minulého ročníku z Miami nebylo nic platné nové kariérní maximum Bama Adebaya 41 bodů, protože v Brooklynu prohráli 124:128.

Kyrie Irving dal 28 bodů, Kevin Durant 31 bodů a James Harden zaznamenal 12 bodů a 11 asistencí. Nikola Jokič dovedl Denver k vítězství 120:112 ve Phoenixu 29 body, 22 doskoky a šesti asistencemi.

Výsledky NBA:
Chicago - LA Lakers 90:101 (za domácí Satoranský 5 bodů, 3 asistence, 1 doskok), Brooklyn - Miami 128:124, Dallas - Houston 108:133, Detroit - Philadelphia 110:114, Minnesota - New Orleans 120:110, Phoenix - Denver 112:120 po prodl., Utah - Golden State 127:108.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme