Satoranský znovu nastoupil v základní pětce, pomohl k další výhře Wizards

Basketbalisté Washingtonu vyhráli i druhý zápas po zařazení českého reprezentanta Tomáše Satoranského do základní sestavy. Po triumfu nad Brooklynem uspěli i na palubovce New York Knicks 110:107 a desátou výhrou z 24 zápasů se posunuli na devátou příčku Východní konference. Satoranský za 23 minut nasbíral tři body, dva doskoky a tři asistence.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský nastoupil podruhé za sebou v základní pětce Wizards

Tomáš Satoranský nastoupil podruhé za sebou v základní pětce Wizards | Foto: Amber Searls-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Satoranského účast v základní pětce se sice neprojevila na jeho statistikách, ale výrazně přispěl ke zlepšení obrany, protože s ním na hřišti vyhrál Washington o 15 bodů. A také Wizards zlepšili pohyb míče. Obě hlavní hvězdy John Wall a Bradley Beal si připsaly dohromady 22 asistencí.

Satoranský nastoupil za Wizards poprvé v sezoně v základu. Sedmi body přispěl k vítězství nad Brooklynem

Číst článek

„Tomáš nedává moc bodů, ale dělá vše pro to, aby byl vždy na správném místě, chápe svou roli a je důležitou součástí našeho vítězství,“ řekl trenér Scott Brooks. „Za svou snahu si zasloužil odměnu a týmu se to líbí, protože hráči vědí, jak tvrdě pracuje pro tým,“ dodal.

Washingtonu pomohlo, že po poločasové ztrátě o devět bodů předvedl ve třetí čtvrtině šňůru 20:4. Definitivně ale rozhodl až 12 vteřin před koncem trojkou Wall, který k 15 asistencím přidal 18 bodů. Beal zaznamenal 27 bodů.

Srbský pivot Nikola Jokić si připsal triple double za 23 bodů, 15 asistencí a 11 doskoků a výraznou měrou pomohl Denveru porazit Toronto 106:103. Pro nejlepší tým dosavadní sezony to byla teprve pátá porážka. Neodvrátil ji ani 27 body Kawhi Leonard. Denver vyhrál pošesté za sebou a vede Západní konferenci.

Obhájce titulu Golden State vyhrál 128:111 v Atlantě a ukončil sérii šesti venkovních porážek. Stephen Curry dal 30 bodů, Kevin Durant 28 a Klay Thompson přidal 27 bodů.

Ani osobní rekord 37 bodů Juliuse Randlea nepomohl New Orlens odvrátit těsnou domácí prohru 126:129 s Los Angeles Clippers. O pětizápasovou šňůru výher přišel Detroit, když doma nestačil na Oklahomu (83:110). Posedmé v řadě neuspěl Brooklyn a podlehl 97:99 i trápícímu se Clevelandu. Kavalíři rozhodli smečí Alece Burkse tři vteřiny před koncem.

NBA:

Atlanta - Golden State 111:128, Brooklyn - Cleveland 97:99, Detroit - Oklahoma City 83:110, Minnesota - Houston 103:91, New Orleans - LA Clippers 126:129, New York - Washington 107:110 (za hosty Satoranský 3 body, 2 doskoky, 3 asistence), Toronto - Denver 103:106.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme