Rozehrávač Lowry dovedl Toronto k historickému obratu. Lakers bez Jamese nestačili na Denver

Oslabení šampioni basketbalové NBA z Toronta prohrávali ještě necelou čtvrthodinu před koncem základní hrací doby s Dallasem o 30 bodů, ale nakonec se radovali z největšího obratu v klubové historii a vítězství 110:107. Hlavní hvězdou večera byl třiatřicetiletý americký rozehrávač Kyle Lowry.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Toronta Rondae Hollis-Jefferson a Kyle Lowry oslavují obrat proti Dallasu

Basketbalisté Toronta Rondae Hollis-Jefferson a Kyle Lowry oslavují obrat proti Dallasu | Foto: Frank Gunn | Zdroj: ČTK/AP/

Toronto bez nejlepšího střelce Pascala Siakama, pivota Marca Gasola i Normana Powella nezačalo špatně, ale druhou část ztratilo 22:34 a třetí dokonce 21:35. Na jejím konci se však Raptors herně výrazně zvedli.

Satoranský sestřelil Washington, pak vzpomínal na své začátky. O slavné NBA se dozvěděl ve filmu

Číst článek

V závěrečné dvanáctiminutovce nastřílel domácí Kyle Lowry 20 bodů, což bylo o jeden méně než celý tým Dallasu. Celkem Toronto nasázelo do koše Mavericks ve čtvrté čtvrtině 47 bodů. Fanoušci Raptors v hale Air Canada Center tak mohli po zvládnuté koncovce slavit 21. výhru v ročníku a pátou za sebou.

„Nikdy jsem nic takového ještě neviděl,“ komentoval kouč jediného kanadského celku v NBA Nick Nurse výkon Lowryho v poslední části. Americký olympijský vítěz stihl celkem 32 bodů, osm doskoků a 10 asistencí. Nedraftovaný náhradník Chris Boucher si vylepšil osobní maximum na 21 bodů.

„Rozhodně mám v plánu si tenhle zápas pustit ze záznamu. Už jen proto, abych viděl, jak se to všechno seběhlo a jak moc nás dnes hnali fanoušci,“ řekl Boucher. Dvouciferný počet bodů si zapsali také domácí rozehrávač Fred VanVleet (10) a střídající Rondae Hollis-Jefferson (18).

Ve výběru trenéra Ricka Carlisla se přes deset bodů dostali všichni členové základní pětky. Nejvíce z nich jich měl na svědomí Jalen Brunson (21). „Tohle byl fakt při vší úctě k soupeři divný zápas. Stále nechápu, co se stalo,“ řekl lotyšský podkošový hráč texaského celku Kristaps Porzingis, který zaznamenal 19 bodů a 12 doskoků.

Clippers prohospodařili náskok

Nejlepší mužstvo základní části Milwaukee přidalo ke čtyřem porážkám 27. vítězství v sezoně. Indianu doma Bucks porazili 117:89 hlavně díky Janisi Adetokunbovi, autorovi 18 bodů, 19 doskoků a devíti asistencí. Hosty táhl s 19 body a 18 doskoky Domantas Sabonis.

Los Angeles Clippers nestačil na palubovce Oklahomy ani osmnáctibodový náskok, bez Kawhiho Leonarda prohráli 112:118. V dresu Thunder si vyrovnal osobní rekord 32 bodů Shai Gilgeous-Alexander, kterého loni draftovali Clippers, ale před sezonou ho vyměnili za Paula George. Dvacet bodů a 17 doskoků měl na kontě pivot Steven Adams.

Hostující George při návratu do oklahomské haly zapsal 18 bodů. Víc měl jen další člen základní sestavy hostů Lou Williams (22).

Los Angeles Lakers chyběl kvůli bolavým zádům poprvé v sezoně LeBron James a jeho spoluhráči nestačili doma v souboji dvou předních týmů Západní konference na Denver 104:128. Nuggets se mohli spolehnout na Paula Millsapa s 21 body. Za domácí dal 32 bodů a doskočil 11 míčů Anthony Davis.

Boston si poradil s Charlotte 119:93. Jason Tatum se blýskl 39 body a 12 doskoky.

NBA:
Boston - Charlotte 119:93, LA Lakers - Denver 104:128, Milwaukee - Indiana 117:89, Oklahoma City - LA Clippers 118:112, Toronto - Dallas 110:107.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme