Atlanta rozhodla o výhře nad Torontem v poslední sekundě, Krejčí do zápasu nenaskočil

Basketbalisté Atlanty porazili v NBA Toronto 124:122 po prodloužení, přičemž vítězný koš s klaksonem trefil nováček AJ Griffin. Český reprezentant Vít Krejčí do vyrovnaného duelu nezasáhl, z 16 utkání v sezoně se tak na hřišti objevil jen v sedmi případech. Nejlepším hráčem zápasu byl s 33 body a 12 přihrávkami hvězdný rozehrávač Trae Young.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

De'Andre Hunter z Atlanty se snaží dostat míč do koše

De'Andre Hunter z Atlanty se snaží dostat míč do koše | Zdroj: Reuters

Právě Young vytáhl v posledním útoku po úniku mezi obránci klíčovou přihrávku téměř z půlky na mladíka Griffina, který vysoký míč chytil a se sirénou rozhodl. Hawks přitom měli štěstí: v posledních devíti sekundách přišli vinou dvou neproměněných šestek De'Andreho Huntera o komfortní, čtyřbodový náskok.

Embiid dotáhl v NBA Philadelphii k výhře nad Millwaukee, Boston zaznamenal devátou výhru v řadě

Číst článek

„Byl jsem ve správný čas na správném místě. Měl jsem pocit, že budou chtít napadat po celém hřišti, a tak mě napadlo, že proklouznu až na druhou stranu. A přesně tak to dopadlo,“ uvedla šestnáctka letošního draftu Griffin, autor 17 bodů. Hunter přidal 22 bodů a pivot Clint Capela 18 a 14 doskoků.

Smutným hrdinou utkání byl Scottie Barnes, který sice za Toronto nasbíral 28 bodů, 11 doskoků a devět asistencí, nicméně v poslední sekundě základní hrací doby minul zpod koše po přihrávce Freda VanVleeta střelu, jež mohla rozhodnout. OG Anunoby přidal 27 bodů a veterán Thaddeus Young 18.

Hawks s Krejčím, momentálně jediným českým zástupcem v NBA, drží s bilancí 10-6 třetí příčku ve Východní konferenci. V pondělí je nicméně čeká těžký duel v Clevelandu a dva dny na to domácí střetnutí proti rozjetému Sacramentu s pěti triumfy v řadě.

Atraktivní utkání viděli diváci v Portlandu, kde místní Trail Blazers podlehli Utahu 113:118. Jazz za výhrou táhla trojice Malik Beasley s 29 body včetně šesti trojek, Jordan Clarkson s 28 a Lauri Markkanen s 23 body a 10 doskoky. Domácí se dopustili celkem 18 ztracených míčů a prohrávali až o 19 bodů.

Nepomohlo jim ani 23 bodů Anferneeho Simonse, 19 Joshe Harta či 18 Jusufa Nurkiče. Trápila se hvězda Blazers Damian Lillard, který trefil jen dvě ze 14 střel z pole a jedinou z 12 trojek. I tak ale nasbíral 13 bodů a sedm asistencí. Utah je na západě první s bilancí 12-6, Portland třetí (10-6).

Těsný duel v Indianě

Vyrovnaný zápas se hrál také v Indianě, kde domácí porazili Orlando těsně 114:113. Duel rozhodl Aaron Nesmith dvěma úspěšnými šestkami 9,8 sekundy před koncem, přičemž po oddechovém čase hostů si pokusy Franze Wagnera ani Mo Bamby cestu do koše - i kvůli těsné obraně Pacers - nenašly.

V Atlantě je jiná mentalita. Beru to jako výzvu, říká Krejčí před startem NBA. Promluvil i o novém tetování

Číst článek

Nejlepším střelcem vítězů byl s 22 body Tyrese Haliburton, který navíc nasbíral i 14 asistencí. Myles Turner přidal 20 bodů a 11 doskoků, Nesmith se zastavil na 19 bodech a Buddy Hield trefil pět trojek a zaznamenal 15 bodů. Domácí nasbírali celkem 27 asistencí.

Magic spoléhali na Wagnera s 29 body, Bol Bola s 22 body a 11 doskočenými míči nebo Mohameda Bambu s 21 body, může je nicméně mrzet hned sedm zahozených šestek z 26 a také střelba s úspěšností pouze 43 procent. Pacers jsou na východě pátí s bilancí 9-6, Magic ztratili dvanáctý ze 17 duelů a jsou třináctí.

Joel Embiid sice nasbíral 32 bodů a devět doskoků, Philadelphia oslabená o Jamese Hardena či Tyrese Maxeyho přesto doma podlehla Minnesotě 109:112. Wolves táhl s 25 body Anthony Edwards.

Výsledky NBA:
Atlanta - Toronto 124:122 po prodl., Indiana - Orlando 114:113, LA Clippers - San Antonio 119:97, Philadelphia - Minnesota 109:112, Portland - Utah 113:118.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme