Durant znovu zářil a v rozhodujícím zápase nasázel 48 bodů, po prodloužení ale postupuje Milwaukee

Ani další skvělý výkon Kevina Duranta, který zaznamenal 48 bodů, nepomohl Brooklynu k výhře nad Milwaukee. V rozhodujícím sedmém utkání zvítězili Bucks na palubovce Nets 115:111 v prodloužení a stali se prvními finalisty Východní konference NBA. Hosty táhl především se 40 body Janis Adetokunbo.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Durant (vlevo)

Kevin Durant (vlevo) | Zdroj: Reuters

Durant sekundu před koncem čtvrté části zachránil svůj tým těžkou střelou za dva body, čímž poslal zápas do prodloužení.

Durant proměnil zápas čtvrtfinálové série NBA ve svoji show, vedení Brooklynu zajistil triple doublem

Číst článek

V něm ale Brooklyn minul 11 pokusů a zaznamenal pouhé dva body. Durant nicméně zazářil rekordem, k němuž za 53 minut přidal devět doskoků a šest asistencí.

„Ještě nikdy jsem takový sedmý zápas nehrál. Venku, navíc proti nejlepšímu hráči planety,“ vysekl hvězdě Nets poklonu Khris Middleton.

„Skvěle jsme bojovali. Všichni hráči předvedli velký výkon a trefili střely, které jsme potřebovali. To byl recept na úspěch,“ řekl kouč Bucks Mike Budenholzer.

Skvělý výkon předvedl i Adetokunbo, jenž ke 40 bodům nasbíral 13 doskoků a pět finálních přihrávek. Po legendách Jerrym Westovi a Timu Duncanovi se dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže stal teprve třetím basketbalistou v historii, jenž v sedmém zápase dokázal nasbírat nejméně 40+10+5.

Sestřih ze zápasu Brooklyn - Milwaukee:

Adetokunbovi sekundoval s 23 body, 10 asistencemi a šesti doskočenými míči Middleton, o 19 bodů a osm doskoků se postaral Brook Lopez.

V týmu Brooklynu, kterému chyběl Kyrie Irving, zaznamenal James Harden 22 bodů, devět doskoků i asistencí, trefil však jen pět ze 17 střel z pole. „Snažil jsem se dát do hry všechno. Je to frustrující pocit,“ řekl hvězdný střelec, kterého po většinu série trápilo poraněné koleno. Blake Griffin nastřádal 17 bodů a 11 doskočených míčů.

Drtivou většinu sedmého utkání odehrály oba týmy s hráči základní sestavy – náhradníci domácích nastoupili jen na něco přes 20 minut, lavička hostů si připsala necelých 30 minut. Jediným mužem, který se z lavičky dokázal prosadit, byl střelec Pat Connaughton, jenž Bucks pomohl k postupu devíti body.

Milwaukee se stalo v letošním play-off už třetím týmem, který zvítězil v sérii, v níž prohrával 0:2 na zápasy. Jméno dalšího soupeře se Bucks dozví v pondělí, kdy se hraje rozhodující sedmý duel mezi Philadelphií a Atlantou.

Fanoušci Milwaukee slaví postup:

2. kolo play off NBA:

Východní konference - 7. zápas:

Brooklyn - Milwaukee 111:115 po prodl., konečný stav série 3:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme