Cleveland je pod novým koučem v laufu a zaskočil i Philadelphii. Derby o Texas vyhrál Dallas

Basketbalisté Clevelandu v NBA překvapivě zvítězili nad Philadelphií 108:94 a potvrdili, že pod novým trenérem J.B. Bickerstaffem se jim daří. Vyhráli třetí zápas z posledních čtyř, předtím na stejný počet vítězství potřebovali 21 utkání. Ve středečním duelu využili i toho, že Philadelphia už v první čtvrtině přišla o svou hvězdu Joela Embiida, který si poranil rameno.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Collin Sexton z Clevalandu v souboji s Glennem Robinsonem z Philadelphie

Collin Sexton z Clevalandu v souboji s Glennem Robinsonem z Philadelphie | Zdroj: Reuters

Embiid se snažil pod košem přetlačovat s Ante Žižičem a při tom si poškodil rameno. Při trestných hodech měl evidentně bolesti, a i když se pak ze šatny vrátil na lavičku, nebyl schopný zvednout levou ruku nad hlavu.

Sixers postrádali i druhou hvězdu Bena Simmonse a Cleveland toho maximálně využil. Kolektivním výkonem si neustále udržoval vedení, které ve třetí čtvrtině narostlo až na 20 bodů. Nejlepším střelcem byl s 28 body Colin Sexton.

„Jsme zvyklí hrát hodně přes Joela, a když nám najednou chyběl, nevěděli jsme, co hrát. Musíme umět bez něj zahrát lépe,“ řekl pivot Al Horford.

Texaské derby pro Mavericks

Dallas zvítězil 109:103 v texaském derby nad San Antoniem i díky třináctému triple doublu Luky Dončiče v sezoně. Slovinská hvězda nasbírala 26 bodů, 14 asistencí a 10 doskoků. Kristaps Porzingis přidal 28 bodů a 12 doskoků.

Minnesota udolala Miami po parádním obratu 129:126, vítězný koš dal osm vteřin před koncem Jordan McLaughlin. Následně Timberwolves potvrdili výhru i trestnými hody. Přitom ještě čtyři minuty před koncem prohrávali o 12 bodů, ale zbytek zápasu ovládli 20:5. Nedávná posila D'Angelo Russell dal za vítěze 27 bodů.

„Vůbec tomu nerozumím. Jako bychom nebyli ten samý tým jako v první polovině sezony. Play off je za dveřmi a my hrajeme hůř a hůř,“ zlobil se rozehrávač Miami Goran Dragič.

Beal táhne Washington

Také Washington o své výhře 110:106 nad Brooklynem rozhodl až v závěru, když osm vteřin před koncem Jerome Robinson trojkou poslal Wizards do vedení. Bradley Beal, který v předchozích dvou zápasech nastřílel přes 50 bodů, dal tentokrát 30 bodů.

Utah prohrál potřetí za sebou, nepomohlo mu ani 37 bodů Donovana Mitchella. Kolektivně hrající Boston zvítězil 114:103.

Výsledky NBA:
Atlanta - Orlando 120:130, Charlotte - New York 107:101, Cleveland - Philadelphia 108:94, Houston - Memphis 140:112, Miami - Minnesota 126:129, Phoenix - LA Clippers 92:102, San Antonio - Dallas 103:109, Utah - Boston 103:114, Washington - Brooklyn 110:106.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme