Basketbalisté Golden State odvrátili ve čtvrtfinále NBA hrozbu vyřazení, naději udržel i New York

Basketbalisté New Yorku i Golden State odvrátili v pátých zápasech čtvrtfinálových sérií NBA vyřazení. Knicks porazili Miami 112:103, obhájci titulu Warriors rovněž doma přehráli Los Angeles Lakers 121:106. Nejlepším střelcem středečních zápasů byl rozehrávač Jalen Brunson, který Knicks pomohl 38 body, devíti doskoky a sedmi asistencemi. Bez jediného střídání odehrál plných 48 minut a ztratil jediný míč.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Draymond Green z Golden State se snaží zmocnit míče

Draymond Green z Golden State se snaží zmocnit míče | Zdroj: Reuters

Stejnou porci minut jako Brunson zvládl Quentin Grimes a zůstal na osmi bodech. Brunsonovi sekundovali s 26 body a sedmi doskoky RJ Barrett a s 24 body Julius Randle.

„S koučem jsme se vůbec nebavili,“ komentoval Brunson svůj neobvyklý herní čas. „Prostě jsme oba udělali, co bylo potřeba.“

Knicks udrželi šanci na první finále konference od roku 2000. Vedli až o 19 bodů, ačkoli první čtvrtinu prohráli 14:24. Pomohli si 50 doskoky (hosté měli 34), a tak jim ani nevadilo 19 ztracených míčů a 11 zahozených šestek ze 40.

Lídrem Miami byl Jimmy Butler s 19 body, devíti asistencemi a sedmi doskoky, ale po 42 bodech v minulém utkání vyslal proti těsné obraně pouze 12 střel. „Nezáleží na tom, jestli dám 40, 50 nebo 19 bodů, vždy musíme střílet tak, abychom vyhráli. Když dám deset a my vyhrajeme, vůbec to nebude problém,“ řekl.

Zraněný Davis

Stejně jako New York snížili v sérii na 2:3 hráči Golden State. V domácí hale vedli nad Lakers až o 18 bodů a náskok dovedli k jasné výhře. Warriors měli převahu na doskoku (48:38), obzvlášť poté, co pivot Lakers Anthony Davis musel do šatny po úderu do hlavy od Kevona Looneyho.

Golden State zdobila skvělá ofenziva: 70 bodů v prvním poločase proti Lakers je nejlepším výsledkem od roku 2000, kdy jim dal jen o bod méně Phoenix.

Warriors stříleli s úspěšností přes 51 procent, jejich lídry byli Stephen Curry s 27 body a Andrew Wiggins s 25. Draymond Green měl double double za 20 bodů a 10 doskoků. Za hosty připsal 25 bodů a devět doskoků LeBron James.

Obě série o postup do ligového semifinále budou pokračovat v noci na sobotu na Floridě a v Los Angeles. Lakers doufají, že dodrží tradici, protože James ještě nikdy neprohrál sérii, v níž vedl se svým týmem 3:1.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 5. zápas:

New York - Miami 112:103, stav série 2:3.

Západní konference - 5. zápas:

Golden State - LA Lakers 121:106, stav série 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme