Harden bujaře slavil už před půlnocí. Nasázel 35 bodů a dotáhl Houston k výhře nad Denverem

Basketbalisté Houstonu porazili ve šlágru NBA v poslední den roku 2019 Denver 130:104. Zazářil James Harden, jenž nasbíral 35 bodů včetně šesti trojek z devíti pokusů a šest asistencí. Uspěli i Clippers, které k vítězství 105:87 v Sacramentu dotáhli Kawhi Leonard s 24 body a sedmi doskoky a Paul George s 21 body, 11 doskoky a devíti asistencemi.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

James Harden

James Harden | Zdroj: Reuters

Houston v poločase vedl už o sedmnáct bodů, třetí čtvrtinu však prohrál 23:37. „Zaskočili nás, ale nakonec jsme zápas zvládli. Věděli jsme, proti jakému celku stojíme, proto jsme jen potřebovali i nadále zůstat agresivní,“ prohlásil Harden, s 19 578 body nejlepší střelec uplynulé ligové dekády.

Basketbalisté Chicaga nestačili na favorizované Milwaukee, Satoranský nastřílel lídrovi NBA 10 bodů

Číst článek

Na hřiště se vrátil poté, co poslední zápas vynechal kvůli naraženému prstu. S 28 body a sedmi asistencemi oslavil návrat také Russell Westbrook, jenž si připsal alespoň 20 bodů už pojedenácté v řadě.

Za Nuggets, kteří nestačili především v rychlých protiútocích, v nichž prohráli 9:24, si připsal 21 bodů a osm doskoků Srb Nikola Jokič, 18 bodů přidal náhradník Monte Morris. Celek z Colorada prohrál teprve podruhé z posledních deseti zápasů a na západě drží s bilancí 23-10 druhou příčku za Lakers.

Naopak zvítězili Clippers, kteří díky čtrnácté výhře v Sacramentu v řadě zůstávají s bilancí 24-11 o místo za Denverem. „Takto se prezentují šampioni. Nejlepší hráči pokaždé nemají ten nejlepší den, proto je důležité, že nás k výhře může dotáhnout taky někdo jiný. Třeba i z lavičky,“ uvedl Leonard.

Tradiční tahoun tentokrát trefil pouze osm z 21 střel. Paul George, jemuž chyběla jediná asistence k triple doublu, pak proměnil jen šest pokusů z 25 včetně tří trojek ze 14. Trápícím se oporám však vypomohli Maurice Harkless s 12 body a sedmi doskoky a náhradník Derrick Walton Jr. s 10 body.

Kings, kteří nedokázali využít absence Patricka Beverleyho ani Louise Williamse, prohráli poosmé v řadě a po nadějném startu se propadli s bilancí 12-22 na 13. příčku na západu.

Dončič exceloval, ale Dallas padl

Napínavý závěr v Oklahoma City zvládli lépe domácí Thunder, kteří zdolali Dallas 106:101. Vítěze táhl s 20 body Ital Danilo Gallinari. Sedmnáct bodů, z toho 13 v poslední čtvrtině, sedm doskoků a osm asistencí nastřádal rozehrávač Chris Paul.

Hostům, jimž kvůli zdravotním potížím chyběli Kristaps Porzingis i Tim Hardaway Jr., nestačilo 35 bodů, 10 doskoků a sedm asistencí Luky Dončiče. Slovinský mladík nastřílel 23 bodů v první půli, v koncovce pak minul dvě trojky a připsal si i klíčovou ztrátu.

Sedmou výhru z posledních deseti duelů vybojovala Indiana, jež doma zdolala Philadelphii 115:97. Domantas Sabonis nasbíral 23 bodů a 10 doskoků, přičemž dvouciferné hodnoty v těchto statistikách zaznamenal za kalendářní měsíc jako vůbec první hráč v historii Pacers už potřinácté.

Obhájce titulu z Toronta pak uhájil domácí palubovku proti Clevelandu, který i díky 24 bodům Kylea Lowryho porazil jasně 117:97.

Výsledky NBA:

Charlotte - Boston 92:109, Houston - Denver 130:104, Indiana - Philadelphia 115:97, Sacramento - LA Clippers 87:105, Oklahoma City - Dallas 106:101, San Antonio - Golden State 117:113 po prodl., Toronto - Cleveland 117:97.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme