Tři hráči Clippers se zapsali do historie NBA. V zápase pomohli svému týmu každý třiceti body

Montrezl Harrell, Paul George a Louis Williams se zapsali do historie basketbalového klubu Los Angeles Clippers jako první trojice spoluhráčů, kteří v jediném utkání předvedli třicetibodové výkony.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paul George (vpravo) v souboji s Marcusem Morrisem

Paul George (vpravo) v souboji s Marcusem Morrisem | Zdroj: Reuters

Kalifornský celek porazil v své hale Staples Centre hosty z New Yorku 135:132 a Harrell se na tom podílel 34 body, George a Williams přidali po 32. Williams a Harrell se v NBA stali prvními spoluhráči od sezony 1970/71, kteří dali alespoň 30 bodů z pozice náhradníků.

NBA v krátké době podruhé potrestala Isaiaha Thomase. Za odstrčení rozhodčího zaplatí pokutu

Číst článek

„Tvořit historii je skvělé, někdo se o to postarat musí,“ usmíval se trenér vítězů Doc Rivers.

Williams trefil šest trojek a v roli náhradníka zaznamenal 200. zápas s alespoň 20 body, což z něj dělá rekordmana ligy. George přidal pět tříbodových košů, Clippers jich trefili celkem 18. Harrell si naproti tomu vystačil bez střelby zpoza oblouku. V týmu Knicks dal šest trojek Marcus Morris a celkem si připsal 38 bodů.

Ve Staples Centru pak uspěl i druhý losangeleský klub Lakers po vítězství 106:99 nad Detroitem. Při triumfu lídrů Západní konference si LeBron James připsal 90. triple double v kariéře za 21 bodů, 14 doskoků a 11 asistencí.

Sestřih ze zápasu LA Clippers - New York Knicks:

Davis připomněl O'Neala

Anthony Davis mu pomohl 24 body a 11 doskoky. Hvězdný podkošový hráč také zblokoval osm střel, což v dresu Lakers dokázal naposledy Shaquille O'Neal v roce 2003.

Nejlepším střelcem nedělního programu byl Devin Booker, jeho 40 bodů ale porážce Phoenixu 114:121 s Memphisem nezabránilo. Lídrem vítězného celku byl s 30 body litevský pivot Jonas Valančiunas.

Miami zdolalo Portland 122:101 a vylepšilo si domácí bilanci na 17-1. K výhře ho dovedl Goran Dragič s 29 body včetně sedmi trojek a 13 asistencemi, hostům nestačilo 34 bodů Damiana Lillarda.

Výsledky NBA:

Cleveland - Minnesota 103:118, LA Clippers - New York 135:132, LA Lakers - Detroit 106:99, Miami - Portland 122:111, Phoenix - Memphis 114:121.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme