Lakers zvítězili na palubovce San Antonia, zraněného LeBrona zastoupil s 35 body Davis

Basketbalisté Los Angeles Lakers v úterním utkání NBA ukázali, že jsou schopni vyhrát i bez své největší hvězdy LeBrona Jamese. Opora týmu v San Antoniu odpočívala kvůli bolesti v kotníku a sledovala, jak její spoluhráči vítězí na hřišti Spurs 125:121 po prodloužení. Zazářil především Anthony Davis, jenž zaznamenal 35 bodů a 17 doskoků. Lakers uspěli podruhé z úvodních čtyř utkání nové sezony.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anthony Davis z Los Angeles Lakers

Anthony Davis z Los Angeles Lakers | Zdroj: Reuters

Vedle Davise odehrál prozatím nejlepší utkání v dresu kalifornského celku Russell Westbrook, jenž si připsal 33 bodů, 10 doskoků a osm asistencí.

New Orleans poprvé v sezoně NBA vyhrálo. Satoranský opět nehrál, zůstal jen na lavičce

Číst článek

Patnáct bodů si schoval na čtvrtou část duelu a prodloužení. Místo Jamese nastoupil v základní pětce Malik Monk, jenž zaznamenal 17 bodů včetně čtyř trojek.

V dresu San Antonia dosáhl na triple double za 21 bodů, 12 doskočených míčů a 15 přihrávek Dejounte Murray, jenž měl navíc jako první hráč v historii klubu při ceněné statistice hodnoty nejméně 20+15. Na konci základní hrací doby ale minul potenciálně vítěznou střelu.

Definitivně strhl vedení na stranu Lakers minutu a osm sekund před koncem prodloužení Davis, jenž dopíchl neúspěšný pokus Kenta Bazemora.

Z protiútoku se nedokázal prosadit Devin Vassell, Westbrook pak naopak nájezd proměnil, a když se netrefil ani Murray, mohli Lakers slavit druhou výhru za sebou.

Sestřih ze zápasu LA Lakers - San Antonio Spurs:

Krejčí znovu nehrál

Ani na čtvrtý pokus naopak nevyhrála Oklahoma City, jež doma podlehla Golden State 98:106. Český nováček Vít Krejčí se v druhém zápase Thunder po sobě na hřiště nedostal. Pouze tak sledoval, jak jeho tým po úspěšném prvním poločase (59:48) duel po přestávce ztrácí. Nepomohlo mu ani 30 bodů Shaie Gilgeouse-Alexandera.

Warriors, již naopak uspěli i počtvrté a vedou tabulku Západní konference, táhli Stephen Curry s 23, Andrew Wiggins s 21 a Damion Lee s 20 body. Ve statisticky velmi vyrovnaném duelu se hosté ze San Francisca dostali z patnáctibodového deficitu a sami se v závěru střetnutí ujali vedení až 10 bodů.

První domácí výhru v roli hlavního kouče Dallasu má za sebou Jason Kidd, jenž dovedl Mavericks k vítězství 116:106 nad Houstonem. Domácí o úspěch nepřipravila ani pouze osmadvacetiprocentní úspěšnost trojek, ani další nevydařený duel Kristapse Porzingise, který nasbíral jen devět bodů a tři doskoky za 19 minut.

Dobrý výkon předvedli Luka Dončić, jenž nasbíral 26 bodů, 14 doskoků a sedm asistencí, a také pivot Boban Marjanović, který nastoupil poprvé v sezoně a za devět minut nastřádal 11 bodů. „Byl výborný, naprosto změnil hru v náš prospěch,“ uvedl Kidd. Houston prohrál potřetí z úvodních čtyř utkání nového ročníku.

Výsledky NBA:
Dallas - Houston 116:106, New York - Philadelphia 112:99, Oklahoma City - Golden State 98:106, San Antonio - LA Lakers 121:125 po prodl., Utah - Denver 122:110.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme