Philadelphia nestačila v NBA na Milwaukee, v městském derby zvítězili Clippers nad Lakers

Basketbalisté Philadelphie neprožívají ideální vstup do sezony, když po porážce v Bostonu ztratili i první domácí duel proti Milwaukee, kterému podlehli 88:90. Nepomohl jim ani další skvělý výkon Jamese Hardena, jenž zaznamenal 31 bodů, devět asistencí a osm doskoků. Stejně jsou na tom Lakers, kteří po prohře se šampiony z Golden State padli 97:103 s rivalem z Los Angeles Clippers.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Joel Embiid z Philadelphie se zdraví s Janisem Adetokunbem

Joel Embiid z Philadelphie se zdraví s Janisem Adetokunbem | Zdroj: Reuters

Ve vyrovnaném klání sice Bucks vedli až o 13 bodů, o vítězství nicméně rozhodl až Wesley Matthews trojkou 23,8 sekundy před koncem.

DeRozan dotáhl díky 37 bodům Chicago k výhře nad Miami. Krejčí sledoval výhru Atlanty z lavičky

Číst článek

Ve zbývajícím čase Sixers vyčerpali dva time outy, ale dostali se pouze k jedné střele, kterou právě Harden neproměnil. Za soupeře pak upravil skóre šestkou Brook Lopez.

Lídrem vítězů byl Janis Adetokunbo s 21 body, 13 doskoky a osmi asistencemi, Lopez přidal 17 bodů, Grayson Allen 12 a Bobby Portis stihl double double za 11 bodů a 10 doskoků.

Zlepšení oproti úvodnímu utkání sezony předvedli Lakers, ani to jim ale nebylo nic platné a s Clippers padli 97:103. Do duelu vstoupili špatně a nabrali manko až 16 bodů, v poločase nicméně bylo skóre vyrovnané. Nakonec rozhodoval závěr střetnutí, v němž byli šťastnější právě Clippers.

Hosty táhlo šest dvouciferných střelců, přičemž 15 bodů a 10 doskoků nasbíral Paul George. Týmu z lavičky pomohli dva výrazní navrátilci po zranění: John Wall nasbíral 15 bodů, Kawhi Leonard přidal 14 bodů a sedm doskoků. Na 14 bodech a 17 doskocích se zastavil chorvatský pivot Ivica Zubac.

Lakers spoléhali na trojici Walker s 26 body, Anthony Davis s 25 body a osmi doskoky a LeBron James s 20 body, 10 doskoky a šesti asistencemi.

Špatný večer naopak prožil Russell Westbrook, jenž minul všech 11 střel z pole a zaznamenal za 27 minut jen dva body, byť v obraně například pět míčů získal.

Výsledky NBA:

LA Lakers - LA Clippers 97:103, Philadelphia - Milwaukee 88:90.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme