Atlanta poprvé udolala Miami, v koncovce zazářil Young. Paul dotáhl Phoenix k výhře nad New Orleans

Basketbalista Trae Young udržel Atlantu ve hře o postup z prvního kola play-off NBA. Deseti body v posledních čtyřech minutách včetně vítězného koše pět vteřin před koncem zařídil Hawks výhru 111:110 nad Miami a snížení série na 1:2. Svého hrdinu měl i Phoenix v rozehrávači Chrisu Paulovi, který dal 14 ze svých 28 bodů v posledních šesti minutách a byl tak hlavním strůjcem výhry 114:111 nad New Orleans, po které Suns vedou 2:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Atlanty proti Miami

Utkání Atlanty proti Miami | Foto: Dale Zanine | Zdroj: Reuters

Miami v předchozích dvou zápasech předvádělo na klíčového hráče Atlanty Younga výbornou obranu a i tentokrát se zdálo, že se čtvrtý nejlepší střelec sezony moc neprosadí, když ještě čtyři minuty před koncem měl na kontě jen 14 bodů.

Velký comeback v NBA, Memphis otočil zápas i sérii s Minnesotou. Morant zazářil triple doublem

Číst článek

Jenže vyrovnaná koncovka Younga motivovala ke zlepšenému výkonu. Nejprve proměnil koš s faulem, následně trefil trojku, pak dva trestné hody a vzal si i poslední slovo.

Po předriblování půlky zpomalením pohybu naznačil, že si bude Atlanta brát timeout, čímž obranu vyvedl z koncentrace a rychlým nájezdem toho využil. Bez potíží se dostal do vymezeného území a vysokou střelou z jedné nohy zařídil vítězství.

Miami se ještě snažilo odpovědět, ale Jimmy Butler těžkou střelu neproměnil. „Vůbec jsem neměl pochyby. Prostě jsem věděl, že se dostanu ke koši a svůj floater proměním,“ řekl Young. „Nebyl důvod si brát timeout, když měl Young míč a měl šanci skórovat hned po přechodu do útoku,“ dodal trenér Atlanty Nate McMillan.

Miami kromě vítězství přišlo také o rozehrávače Kylea Lowryho, který si poranil stehenní sval a ve třetí čtvrtině ze zápasu odstoupil. Míru zranění určí podrobnější vyšetření.

Podobně jako Young úřadoval také veterán Paul. Poté, co Phoenix v minulém zápase překvapivě prohrál s New Orleans a nechal si tak srovnat sérii, nechtěl zkušený rozehrávač dovolit další zaváhání.

Ve chvíli, kdy Pelikáni rychle smazali třináctibodovou šňůru a dostali se v poslední části do vedení, vzal Paul vše do svých rukou. Celkem dal v poslední čtvrtině 19 ze svých 28 bodů.

Paulovi vydatně sekundoval Deandre Ayton, který také zaznamenal 28 bodů a přidal 17 doskoků. New Orleans nestačilo ani 34 bodů Brandona Ingrama a 30 bodů CJ McColluma.

Naopak klidnou výhru si připsali obhájci titulu z Milwaukee, kteří doma přehráli Chicago 111:81 a vedou 2:1 v sérii. Bucks to zvládli i bez zraněné opory Khrise Middletona, jehož dobře zastoupil Grayson Allen. Ten trefil pět trojek a s 22 body byl nejlepším střelcem týmu. Janis Adetokunbo si připsal 18 bodů a 9 asistencí, Bobby Portis 18 bodů a16 doskoků.

Play-off NBA - 1. kolo:

Východní konference - 3. zápasy:
Atlanta - Miami 111:110, stav série 1:2; Chicago - Milwaukee 81:111, stav série 1:2.

Západní konference - 3. zápas:
New Orleans - Phoenix 111:114, stav série 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme