Basketbalisté Golden State srovnali sérii s Bostonem, v zápase zazářil s 29 body Curry

Basketbalisté Golden State vyhráli na domácím hřišti druhý zápas finále play-off NBA nad Bostonem 107:88 a po úvodní porážce vyrovnali stav série na 1:1. Nejlepším střelcem vítězů byl s 29 body Stephen Curry, jenž dal 14 bodů v klíčové třetí části utkání. Série se nyní přesune do Bostonu, kde jsou na programu další dva zápasy.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Steph Curry a Jorda Poole se radují z výhry nad Bostonem

Steph Curry a Jorda Poole se radují z výhry nad Bostonem | Zdroj: Reuters

Vyrovnaný první poločas vyhráli domácí o dva body, třetí čtvrtinu ale Warriors ovládli drtivě 35:14.

Hráči Bostonu vyzvali Bílý dům, aby z Ruska dostal zadržovanou basketbalistku Grinerovou

Číst článek

Hostující Celtics naopak v této části zápasu dali pouze čtyři koše a ztratili pět míčů. Na rozdíl od prvního duelu, v němž dvanáctibodové manko ze třetí čtvrtiny stáhli a vyhráli, ale tentokrát smazat ztrátu až 29 bodů nedokázali.

Boston se sice mohl spolehnout na Jaysona Tatuma, jenž nasbíral 28 bodů včetně šesti trojek a také šesti doskoků, spoluhráčům se ale tolik nedařilo. Jaylen Brown zůstal na 17 bodech a jediným dalším dvouciferným střelcem byl Derrick White s 12 body.

Hrdina prvního utkání Al Horford dal pouze dva body, když v první půli nezvedl jedinou střelu. Závěrečnou část zápasu už za Boston dohrávali především náhradníci.

Oba celky proměnily 15 trojek z 37 pokusů, Warriors nicméně stříleli z pole s úspěšností 45 procent, zatímco Celtics proměnili jen 37 procent střel. Hosté navíc ztratili 19 míčů a povolili z nich Warriors vytěžit 33 bodů a také se nechali přehrát ve vymezeném území jednoznačně 24:40.

Finále play-off NBA - 2. zápas:

Golden State - Boston 107:88 (31:30, 52:50, 87:64)
Nejvíce bodů: Curry 29, Poole 17, Looney 12, Thompson a Wiggins po 11 - Tatum 28, Brown 17, White 12. Stav série: 1:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme