Davis s LeBronem trápili obranu Golden State, Lakers zvítězili o 30 bodů a ujali se vedení v sérii

Basketbalisté Los Angeles Lakers ve druhém kole play -off NBA porazili 127:97 Golden State a v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy. Stejným poměrem vede také Miami, které si poradilo 105:86 s New York Knicks.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anthony Davis smečuje do koše

Anthony Davis smečuje do koše | Zdroj: Reuters

Lakers úvodní čtvrtinu prohráli o sedm bodů, ve druhé ale soupeře přehráli 36:18 a vykročili za výhrou. Ziskem 25 bodů a 13 doskoky k ní přispěl Anthony Davis, hvězdný LeBron James, který odehrál rekordní 275. zápas v play-off, přidal 21 bodů, osm doskoků i asistencí.

Hvězdné duo Booker s Durantem přestříleli Denver a snížili v NBA stav série. Boston uspěl ve Philadelphii

Číst článek

Za poražené se prosadil Stephen Curry s 23 body, Andrew Wiggins přidal 16 bodů a devět doskoků a Klay Thompson zůstal po 30 bodech z prvního klání na 15. Čtvrté utkání se hraje v pondělí v noci.

„Měli jsme 19 ztrát, to je prostě šibeniční. Lakers z nich získali 27 bodů. Navíc stříleli o 20 šestek víc než my. Když si všechna tato čísla dáte dohromady, nevyjde vám nic jiného, než že zápas prostě patřil soupeři,“ řekl zklamaný trenér hostů Steve Kerr.

Přesvědčivě uspělo i Miami, které ve třetím duelu proti Knicks ani jednou neprohrávalo a vedlo až o 22 bodů. A to i přesto, že Heat stříleli s úspěšností necelých 39 procent. Obrana totiž udržela soupeře na ještě horších číslech.

„Musíte se naučit vyhrávat různými způsoby, říkám to dlouhé roky. Každý zápas je úplně jiný,“ uvedl zkušený Kyle Lowry, jenž pomohl Heat 14 body. „Vždycky můžeme vyhrát zápas, ve kterém se sice netrefujeme, ale bráníme,“ přidal Jimmy Butler.

Právě Butler, který po zranění kotníku z prvního utkání druhý duel vynechal a nyní se vrátil, byl hlavní hvězdou zápasu. Nasbíral 28 bodů včetně desíti šestek z 11 pokusů a přidal čtyři dosokoky a tři asistence.

Dalšími tahouny Miami byli Max Strus s 19 body a Bam Adebayo se 17 body a 12 doskoky. Knicks vedl s 20 body a osmi asistencemi Jalen Brunson, 15 bodů a 12 doskoků zaznamenal Josh Hart a 14 bodů R. J. Barrett.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 3. zápas:

Miami - New York 105:86, stav série 2:1.

Západní konference - 3. zápas:

LA Lakers - Golden State 127:97, stav série 2:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme