Philadelphia oplatila Atlantě porážku, 42 body se blýskl Embiid. Krejčí do hry opět nezasáhl

Basketbalisté Philadelphie zvítězili v NBA nad Atlantou 121:109 a vrátili tak Hawks páteční venkovní porážku. Strůjcem triumfu Sixers byl pivot Joel Embiid, který zaznamenal 42 bodů a deset doskoků. Reprezentační rozehrávač Vít Krejčí v dresu Atlanty potřetí za sebou do hry nezasáhl.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Joel Embiid smečuje do koše

Joel Embiid smečuje do koše | Zdroj: Reuters

Ještě o bod více než Embiid nastřílel Jayson Tatum a dovedl Boston k vítězství 117:108 nad Detroitem. Zatímco oba si vylepšili sezonní maximum, Luka Dončič se přes čtyřicetibodovou hranici dostal v tomto ročníku už potřetí a 42 body, 13 doskoky a 10 asistencemi řídil výhru Dallasu 117:112 nad Portlandem.

Nezastavitelný Curry. Hvězda Golden State zazářila 40 body, porážku si odvezl Cleveland

Číst článek

Atlanta ve Philadelphii už v první čtvrtině nabrala dvoucifernou ztrátu a ta postupně narostla až na 27 bodů. Nedařilo se jí především zastavit Embiida.

„Chyběla nám obrana. V prvních třech čtvrtinách jsme jim dovolili pokaždé přes třicet bodů. A když k tomu přidáme našich 19 ztrát, pak je jasné, že jsme nemohli vyhrát,“ zlobil se trenér Atlanty Nate McMillan, který Krejčího do hry nepustil.

Nejlepším střelcem Atlanty byl tradičně Trae Young s 27 body a 11 asistencemi, Dejounte Murray přidal 23 bodů.

Dončič řádil

Dončič opět ukázal, proč je nejlepším střelcem sezony. Proti Portlandu, který patří k nejpříjemnějším překvapením, už v první čtvrtině nastřílel 14 bodů a určil ráz zápasu.

Obrana Portlandu si nevěděla rady zejména s jeho nájezdy do koše a Dončič nakonec zaznamenal potřetí triple double. Jen o dva body zaostal za svým bodovým maximem v sezoně.

„A přitom u toho vypadal, že je na procházce v parku Je neuvěřitelné, s jakou lehkostí Luka hraje,“ ocenil svou hvězdu trenér Dallasu Jason Kidd. Dončičovi sekundoval Spencer Dinwiddie, který dvě minuty před koncem za vyrovnaného stavu trefil dvě trojky a zápas rozhodl.

„Luku zdvojovali, ale dobře to přečetl a já z toho měl volné střely,“ řekl Dinwiddie. Portlandu nestačilo ani 37 bodů Jeramiho Granta ani 29 bodů a 12 asistencí Damiana Lillarda.

Nejlepším střelcem dne byl s 43 body Tatum. Tentokrát se nemohl spoléhat na pomoc druhé hvězdy Bostonu zraněného Jaylena Browna, a tak vzal odpovědnost v útoku na sebe a koš soupeře zasypal 28 střelami. Výsledkem bylo jeho sezonní maximum.

V Atlantě je jiná mentalita. Beru to jako výzvu, říká Krejčí před startem NBA. Promluvil i o novém tetování

Číst článek

Brooklyn i bez potrestaného Kyrieho Irvinga zvítězil 110:95 na hřišti Los Angeles Clippers. Kevin Durant k tomu přispěl 27 body. Washington vyhrál potřetí za sebou, a to 121:112 nad Utahem. Kristaps Porzingis zaznamenal 31 bodů.

Nejhorší tým soutěže Houston dlouho sahal po třetí výhře, ještě dvě minuty před koncem držel v New Orleans vyrovnané skóre. Jenže koncovku nezvládl a domácí Pelikáni zakončili zápas šňůrou 13:0. Zion Williamson k výhře přispěl 26 body.

Výsledky NBA:
Dallas - Portland 117:112, Detroit - Boston 108:117, Indiana - Toronto 118:104, LA Clippers - Brooklyn 95:110, Miami - Charlotte 132:115, New Orleans - Houston 119:106, Philadelphia - Atlanta 121:109, Washington - Utah 121:112.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme