Chicago nestačilo v NBA na Golden State, Satoranský dal šest bodů. Souboj hvězd vyzněl pro Adetokunba

Po dvou výhrách basketbalisté Chicaga podlehli ve vyrovnaném zápase dosud nejhoršímu týmu NBA Golden State 98:100. Český reprezentant Tomáš Satoranský v dresu Bulls zaznamenal šest bodů, pět asistencí, dva doskoky a dva zisky, ve kterých patří k nejlepším hráčům soutěže. Warriors se pátým vítězstvím v sezoně dostali z ligového dna, kam klesl New York.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský (vpravo) brání Draymonda Greena z Golden State

Tomáš Satoranský (vpravo) brání Draymonda Greena z Golden State | Foto: Quinn Harris | Zdroj: Reuters

Chicago po výhrách nad Sacramentem a Memphisem šlo do zápasu se sebevědomím, ale Warriors s ním drželi krok. Ve druhé půli domácí přece jen zaútočili a na začátku poslední čtvrtiny měli devítibodový náskok. Pak ale přišel útlum v útoku a tým ze San Francisca skóre otočil.

Basketbalová kultura je tu fakt cítit, pochvaluje si Satoranský přestup z Washingtonu do Chicaga

Číst článek

Satoranský pět minut před koncem vyrovnal na 94:94, poté připravil vyrovnávací trojku pro Lauriho Markkanena, ale v posledních třech a půl minutách už přidali Bulls jen jeden trestný hod. Zach LaVine se snažil trojkou v posledních vteřinách zápas zvrátit, trefil však jen obroučku.

Warriors, kteří porazili Chicago podruhé v sezoně a jde o jejich jediná vítězství z posledních devíti zápasů, táhl 20 body Glenn Robinson. Za Bulls dal LaVine 22 bodů a Markkanen 20 bodů.

Oslavenec Adetokunbo předčil Leonarda

Milwaukee přehrálo Los Angeles Clippers 119:91 a připsalo si už 14. vítězství v řadě. O vedení v soutěži se dělí s Los Angeles Lakers, kteří porazili Portland 136:113.

Basketbalisté Houstonu porazili v NBA mistrovské Toronto 119:110, Westbrook zaznamenal triple double

Číst článek

Bucks opět táhl Janis Adetokunbo, který v den svých 25. narozenin zaznamenal 27 bodů a 11 doskoků. V poslední čtvrtině už téměř nehrál, přesto zastínil hvězdy Clippers. Kawhi Leonard měl 17 bodů a Paul George 13 bodů. Pro Milwaukee jde o nejdelší vítěznou sérii od roku 1973, kdy vyhrálo 16 zápasů v řadě.

„Fanoušci byli úžasní a připravili mi opravdu výjimečný den,“ řekl oslavenec Adetokunbo. „Hledali jsme po městě dárek, který bychom Janisovi přinesli. Ale žádný jsme nenašli, tak jsme mu dali tento,“ prohlásil trenér poražených Clippers Doc Rivers.

V dresu Lakers se o 70 bodů podělily dvě největší hvězdy týmu. Anthony Davis zaznamenal 39 bodů, LeBron James dal 31 bodů. Portland byl od druhé čtvrtiny v podstatě bez šance, navíc přišel o hráče základní sestavy Rodneyho Hooda, který si přetrhl Achillovu šlachu.

Oklahoma uspěla v prodloužení

Oklahoma v utkání s Minnesotou odvrátila porážku senzační akcí. Vteřinu před koncem po úspěšném trestném hodu soupeře vyhazoval Steve Adams zpoza vlastního koše a pasem přes celé hřiště našel Dennise Schrödera, který stihl vyrovnat a poslat zápas do prodloužení. V něm Oklahoma dominovala a vyhrála 139:127. Chris Paul k tomu přispěl 30 body.

Prodloužení rozhodovalo i v San Antoniu, kde domácí Spurs udolali Sacramento 105:104. Čtyři vteřiny před koncem normální hrací doby vyrovnal Marco Belinelli trojkou a zakončil šňůru 11:2 v posledních 100 sekundách. V prodloužení pak rozhodl koš Dejounteho Murrayho.

Miami přehrálo Washington 112:103 i díky triple doublu Jimmyho Butlera, který posbíral 28 bodů, 11 doskoků a 11 asistencí.

NBA:
Chicago - Golden State 98:100 (za domácí Satoranský 6 bodů, 5 asistencí, 2 doskoky), Boston - Denver 108:95, Charlotte - Brooklyn 104:111, Cleveland - Orlando 87:93, Detroit - Indiana 108:101, Miami - Washington 112:103, Milwaukee - LA Clippers 119:91, Oklahoma City - Minnesota 139:127 po prodl., Portland - LA Lakers 113:136, San Antonio - Sacramento 105:104 po prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme