Lakers slaví první výhru v letošní sezoně NBA. Oklahoma padla, Krejčí poprvé nenastoupil

Basketbalisté Los Angeles Lakers doma porazili Memphis 121:118 a dosáhli na první vítězství v sezoně NBA. Hlavní zásluhu na tom měl Carmelo Anthony, který z lavičky nastřílel 28 bodů a posunul se před Mosese Malonea na deváté místo historické tabulky střelců soutěže s 27 423 body. Poprvé v ročníku nenastoupil český nováček Vít Krejčí, který po dvou startech nedostal prostor při porážce Oklahoma City s Philadelphií 103:115.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carmelo Anthony

Carmelo Anthony | Zdroj: Reuters

Lakers nevyhráli ani jedno utkání v přípravě a nepovedly se jim ani první dva zápasy sezony. Tým složený z hvězdných veteránů tak už nutně potřeboval zabrat, jenže proti Memphisu opět začal špatně a rychle prohrával dvouciferným rozdílem.

NBA: New Orleans opět prohrálo, Satoranský si nezahrál. Bulls jsou po třech zápasech stoprocentní

Číst článek

Pomohla však silnější lavička v čele s Anthonym, který se rozstřílel a řídil obrat. Takže ačkoli základní pětka Lakers skončila v minusu, při Anthonyho pobytu na hřišti vyhráli Lakers o 19 bodů.

Memphis táhl rozehrávač Ja Morant, který nasbíral 40 bodů a 10 asistencí, ale dvě sekundy před koncem nedokázal vyrovnat, neboť proměnil jen dva ze tří trestných hodů. Anthony pak z trestných hodů pečetil výhru Lakers. Anthony Davis měl 22 bodů, LeBron James 19 bodů.

Sestřih ze zápasu LA Lakers - Memphis Grizzlies:

Stoprocentní zůstaly týmy Golden State a Charlotte. Warriors přehráli Sacramento 119:107, přestože v poslední čtvrtině ani jednou neskóroval klíčový hráč týmu Stephen Curry.

Ten sice nasbíral 27 bodů, ale naposledy srovnal na 86:86 třináct minut před koncem. Pak už se netrefil a hlavně přihrával. Nakonec tak měl i 7 doskoků a 10 asistencí a pokořil tak hranici 5000 asistencí v kariéře.

Hornets překvapivě porazili i Brooklyn, když tým táhl 32 body a 9 doskoky Miles Bridges. Nets se sice mohli opřít o 38 bodů Kevina Duranta, ale ten postrádal větší pomoc spoluhráčů. Na dvouciferný počet bodů už se dostal jen James Harden, ale na 15 bodů potřeboval 16 střel. Pro Hornets jde s bilancí 3:0 o nejlepší start do sezony v historii klubu.

Krejčí nehrál

Český reprezentant Krejčí tentokrát nedostal prostor na hřišti, jelikož poprvé v sezoně hrála Oklahoma City vyrovnanější utkání.

S Philadelphií prohrávala ve třetí čtvrtině jen o tři body. Na začátku čtvrté části sice Sixers utekli, ale Thunder ještě snižovali a minutu před koncem to bylo jen o osm bodů. Trenér Mark Daigneault tak na Krejčího neukázal a Oklahoma prohrála i třetí zápas v sezoně.

Výsledky NBA:

Brooklyn - Charlotte 95:111, Houston - Boston 97:107, LA Lakers - Memphis 121:118, New York - Orlando 104:110, Oklahoma City - Philadelphia 103:115, Sacramento - Golden State 107:119.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme