Krejčího osm bodů Oklahomu nespasilo, podlehla San Antoniu. Výhru v NBA neslavil ani Satoranský

Vít Krejčí zaznamenal ve středečním utkání NBA osm bodů a se šesti doskoky si vytvořil osobní maximum, musel ale v dresu Oklahoma City strávit těsnou porážku od domácího San Antonia 120:122. Prohrál rovněž Washington s Tomášem Satoranským. Český reprezentant naskočil do utkání proti Denveru na čtyři a půl minuty a připsal si dva body za jeden koš z pole. Nuggets zvítězili na palubovce soupeře 127:109.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Krejčí

Vít Krejčí | Zdroj: Reuters

Krejčí odehrál bezmála 20 minut a trefil tři z šesti střel včetně dvou trojek ze čtyř. Ve statistice plus minus byl s bilancí +16 nejlepším hráčem týmu. Thunder ještě 4,8 sekundy před koncem sahali po výhře, po koši Alekseje Pokuševského vedli 120:119, ale utkání rozhodl trojkou 1,8 sekundy před sirénou Lonnie Walker.

Satoranský neskóroval, jeho Washington prohrál. Thompson si po návratu podruhé připsal přes 30 bodů

Číst článek

„Už když jsem chytil míč, věděl jsem, že půjde do koše. A to i kdyby mě bránilo všech pět protihráčů a tři rozhodčí,“ smál se Walker, jenž celkem nastřílel 20 bodů.

„Myslím, že jsme předvedli dobrý, vyrovnaný výkon. K výhře nám bohužel chyběla jedna další akce,“ řekl trenér Oklahomy Mark Daigneault. Nejlepším hráčem jeho týmu byl s 34 body, 8 asistencemi a 6 doskoky Shaie Gilgeous-Alexander, který ale s klaksonem minul tříbodovou střelu.

Tahounem Spurs byl Dejounte Murray. S 26 body, 12 přihrávkami a 9 doskoky těsně nedosáhl na triple double.

Sestřih ze zápasu San Antonio - Oklahoma City:

V dresu Washingtonu dostali před Satoranským přednost na rozehrávce Raul Neto i Ish Smith a český reprezentant stihl vedle koše ze hry zaznamenat ještě doskok a asistenci.

Také jeho bilance +3 ve statistice plus/minus představovala nejlepší výkon v týmu Wizards. Lídrem vítězného týmu byl pivot Nikola Jokič, autor 29 bodů, 13 doskoků a 8 asistencí. Nuggets vedli až o 28 bodů, Wizards proměnili jen pět z 23 trojek.

Basketbalisté Brooklynu den po střelecké explozi Kyrieho Irvinga, jenž nastřílel Orlandu 60 bodů, opět museli nastoupit bez tohoto lídra, protože ve státě New York nemohou hrát neočkovaní. Nets i kvůli tomu podlehli Dallasu 111:113 košem v poslední sekundě.

O vítěznou trefu se po asistenci Luky Dončiče, který byl zdvojen, postaral bývalý hráč Brooklynu Spencer Dinwiddie, jenž proměnil trojku z těžké pozice přes hráče. Po zápase řekl, že proti týmu, kde má stále spoustu přátel, si užil dost zábavy. „Bylo to spíš jako popichovat bratrance, nechtěl jsem se pomstít,“ uvedl.

Dončič v zápase zaznamenal 37 bodů a po devíti doskocích a asistencích. Nets táhl Kevin Durant s 23 body a 10 přihrávkami, ale jeho celku nepomohlo ani 19 útočných doskoků. Mavericks vyhráli osmý zápas z posl edních desíti.

Špatné zprávy vstřebávají v Golden State. Nejen, že doma prohráli s Bostonem vysoko 88:110, také se po střetu s Marcusem Smartem při souboji o míč zranil hvězdný střelec Stephen Curry. Ihned po zápase podstoupil magnetickou rezonanci, ale až během dne by mělo být jasné, jak moc je zranění vážné.

Výsledky NBA:
Brooklyn - Dallas 111:113, Charlotte - Atlanta 116:106, Cleveland - Philadelphia 114:118, Golden State - Boston 88:110, Houston - Phoenix 112:129, LA Clippers - Toronto 100:103, Minnesota - LA Lakers 124:104, New York - Portland 128:98, Sacramento - Milwaukee 126:135, San Antonio - Oklahoma City 122:120 (za hosty Krejčí 8 bodů a 6 doskoků), Utah - Chicago 125:110, Washington - Denver 109:127 (za domácí Satoranský 2 body, 1 doskok a 1 asistence).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme