Oklahoma v NBA válí, slaví třetí výhru v řadě. Triple doublem se blýskl Gilgeous-Alexander

Basketbalisté Oklahomy porazili Denver s úřadujícím nejužitečnějším hráčem NBA Nikolou Jokičem 108:94 a slaví třetí úspěch v řadě. Podruhé v kariéře si připsal v dresu vítězů triple double Shai Gilgeous-Alexander, jenž nasbíral 27 bodů, 11 doskoků a 12 přihrávek. Vít Krejčí do duelu nezasáhl kvůli povinnostem v rezervním týmu Oklahoma City Blue.

Oklahoma City Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gilgeous-Alexander z Oklahomy

Shai Gilgeous-Alexander z Oklahomy skóruje | Zdroj: Reuters

Kanadský rozehrávač Gilgeous-Alexander dosáhl na triple double jako první hráč Thunder od Russella Westbrooka v sezoně 2018/19. Statistiku uzavřel doskokem zhruba minutu před koncem.

Phoenix nadále kraluje NBA, týmovým výkonem si poradil s Lakers. Další výhru má i New Orleans

Číst článek

„Spoluhráči mi o tom říkali, ale já se soustředil jen na hru a na nejlepší basketbal, jakého jsem schopen,“ uvedl.

Týmu Thunder se nyní daří: od potupné porážky o 73 bodů v Memphisu na začátku prosince vyhrál pět z osmi utkání, ve středu nejvyšším rozdílem v sezoně. Proti Nuggets rozhodl už po třetí části vedením o 22 bodů. Soupeře udržel na 39 procentech střelby z pole.

Sestřih ze zápasu Denver Nuggets - Oklahoma City:

Gilgeous-Alexanderovi sekundoval Darius Bazley se 17 body a 11 doskoky. Denver, jenž prohrál na doskoky 39:60 a zahodil 11 šestek z 26, spoléhal na Jokiče, ale nejlepší hráč minulé sezony na hřišti strávil jen 25 minut a nasbíral 13 bodů a sedm doskoků.

Krejčí za rezervu

Krejčí si s rezervním týmem zahrál finále Winter Showcase, což je turnaj osmi nejlepších celků G-League. Ten se odehrál před pondělním začátkem dlouhodobé části sezony. Tým Blue nestačil na Delaware, český rozehrávač při prohře 98:104 odehrál jen šest minut a měl jeden obranný doskok.

Milwaukee oslabené o Janise Adetokunba si vyšláplo na Houston (126:106). Bucks rozhodli ve druhé a třetí části, které ovládli dohromady 72:52. Jrue Holiday měl 24 bodů, Khris Middleton 23. V dresu Rockets se přes 12 bodů dostal jen Christian Wood (20). Houston klesl na poslední příčku Západní konference, před ním je pouze New Orleans Tomáše Satoranského.

Osmý tým východu Bostonu přehrál čtvrtý Cleveland 111:101. Jaylen Brown nastřílel 34 bodů včetně pěti trojek a přidal šest doskoků, double double za 21 bodů a 11 doskoků měl pivot Robert Williams.

„Byl to rozhodně jeden z těch lepších dnů od doby, co jsem zpátky,“ řekl Brown, který kvůli svalovým potížím vynechal jen tento měsíc pět zápasů.

Do duelu zasáhl v dresu Celtics i čtyřicetiletý Joe Johnson, kterého tým podepsal kvůli potížím s karanténami ostatních hráčů, a připsal si dva body. Cavaliers postrádali osm hráčů, táhl je s 28 body Darius Garland. Oslabeny o šest klíčových hráčů byly Atlanta s Orlandem, výhru vybojovali Magic 104:98. Zápas Chicaga s Torontem byl odložen.

Výsledky NBA:
Atlanta - Orlando 98:104, Boston - Cleveland 111:101, Milwaukee - Houston 126:106, Oklahoma City - Denver 108:94, Sacramento - LA Clippers 89:105.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme