Milwaukee si v NBA vyšláplo na Golden State, triple doublem režíroval výhru Adetokunbo

Basketbalisté Milwaukee přivítali trenéra Mikea Budenholzera zpět z karantény jedním z nejlepších výkonů v sezoně a druhý tým NBA Golden State porazili jasně 118:99, když už v poločase vedli o 39 bodů. Janis Adetokunbo k tomu pomohl svým 28. triple doublem kariéry za 30 bodů, 12 doskoků a 11 asistencí.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Janis Adetokunbo

Janis Adetokunbo | Zdroj: Reuters

Z výhry se radovali také Oklahoma City Thunder, kteří zdolali oslabený Brooklyn 130:109. Vyhrálo i New Orleans 113:109 nad Los Angeles Clippers. Čeští reprezentanti Vít Krejčí a Tomáš Satoranský do hry nezasáhli. Už jedenáctou výhru v řadě má Memphis, který udolal Minnesotu 116:108.

Basketbalisté New Orleans přetlačili v NBA Minnesotu, Satoranský v sestavě stále chyběl

Číst článek

Milwaukee bez svého trenéra prohrálo tři ze čtyř zápasů. Proti Golden State však Bucks předvedli výkon hodný obhájců titulu.

Od začátku diktovali tempo, rychle utekli na 14 bodů a náskok navyšovali až na poločasových 39 bodů. Jen o dva body tak zaostali za svým klubovým rekordem s nejvyšším poločasovým vedením, když v listopadu vedli nad Orlandem v poločase o 41 bodů.

Adetokunbo nasázel proti Golden State triple double:

Hvězdné duo Warriors Klay Thompson a Steph Curry dalo dohromady jen 23 bodů, když ve druhé půli už hráli převážně náhradníci. „Asistent trenéra Darvin Ham odvedl dobrou práci, ale samozřejmě je skvělé, že máme zpět trenéra Buda zdravého,“ řekl Adetokunbo.

„Dnes tam od týmu byla vidět velká soustředěnost. Bylo to i soupeřem, protože hrát proti hráčům, jako jsou Thompson a Curry, donutí hráče k maximální koncentraci v obraně. A z toho vše vycházelo,“ dodal Budenholzer.

Memphis otočil

Memphis sice doma s Minnesotou velkou část zápasu prohrával až o 10 bodů, ale v koncovce potvrdil svou skvělou formu a vybojoval vítězství. Klíčová akce přišla minutu a půl před koncem, kdy Desmond Bane získal míč a zvýšil na tři body. Z další akce pak John Konchar trojkou rozhodl a Memphis pak trestnými hody jistil vítězství.

Bane byl s 21 body nejlepším střelcem Grizzlies, Konchar měl 15 bodů a osobní rekord 17 doskoků. Minnesotu táhli s 30 body Anthony Edwards a s 29 body D'Angelo Russell.

Brooklynu chyběl doma vedle neočkovaného Kyrieho Irvinga také odpočívající nejlepší střelec soutěže Kevin Durant. Z hvězdného tria tak zůstal jen James Harden, a jeho 26 bodů však Nets nestačilo.

Nadšené mladíky z Oklahoma City táhl Shai Gilgeous-Alexander, který 33 body, 10 doskoky a 9 asistencemi pomohl ukončit pětizápasovou sérii bez výhry. Krejčí to sledoval jen z lavičky stejně jako Satoranský, který i přes ukončenou karanténu opět do hry nezasáhl.

Jeho spoluhráči z New Orleans si vyšlápli na oslabené Clippers a už v první čtvrtině vedli o 19 bodů a zápas měli jasně pod kontrolou. Nejlepším střelcem byl s 24 body Brandon Ingram.

Výsledky NBA:
Brooklyn - Oklahoma City 109:130, Denver - Portland 140:108, Memphis - Minnesota 116:108, Milwaukee - Golden State 118:99, New Orleans - LA Clippers 113:89.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme