Denver porazil v divokém zápase Portland o bod. San Antonio ukončilo v NBA sérii 11 proher

Extrémně vyrovnané utkání se v NBA odehrálo na palubovce Portlandu, kde nakonec domácí podlehli Denveru 120:121. V posledních sedmi minutách ani jeden tým nevedl o více než dva body a patnáctkrát se vystřídaly ve vedení, než trojkou vteřinu před koncem duel rozhodl hostující Jamal Murray. Sérii 11 proher za sebou ukončilo San Antonio, které v souboji dvou nejhorších týmů Západní konference a zároveň texaském derby zdolalo Houston 118:109.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dunk Keldona Johnsona

Dunk Keldona Johnsona | Foto: Scott Wachter-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Portland vedl na začátku poslední čtvrtiny nad Denverem o 11 bodů, ale Nuggets šňůrou 14:2 skóre rychle otočili. Od té doby se oba kluby přetahovaly o každý bod.

Na straně hostů zářil zejména Murray, který dal v poslední čtvrtině 14 bodů a na další dva koše přihrál. Také na domácí straně dal v posledních 6 minutách 14 bodů Damian Lillard, který byl se 40 body nejlepším střelcem zápasu. K tomu přidal i 12 asistencí a trefil devět trojek.

Právě Lillardova trojka devět vteřin před koncem poslala Portland do vedení, ale Denver znovu dokázal zásluhou Murrayho odpovědět a vybojovat vítězství, které ho udrželo na čtvrté příčce Západní konference. Portland je osmý těsně před Los Angeles Clippers, kteří rovněž prohráli 110:115 v Miami.

Velkou radost prožili v San Antoniu, kde domácím Spurs hrozila nejdelší série porážek v historii klubu. Stačilo k tomu prohrát ještě dvakrát.

Ale tým nakopl návrat trenéra Gregga Popoviche po menším lékařském zákroku a dvou vynechaných zápasech zpět na lavičku a skvělou třetí čtvrtinou Spurs zdolali podobně trápící se Houston. Keldon Johnson se o to zasloužil 32 body.

„Po dlouhé době nám fungovala obrana. Dokázali jsme soupeře zastavit a pak rychle běhat dopředu. Když se vám daří v obraně, útok přijde sám. Tohle vítězství jsme už opravdu potřebovali,“ řekl Johnson, který se radoval se spoluhráči z výhry po měsíci. Oba týmy mají nyní shodně v tabulce po sedmi výhrách a dělí se o poslední místo Západní konference.

NBA:

Miami - LA Clippers 115:110, Portland - Denver 120:121, San Antonio - Houston 118:109.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme