Satoranský zářil proti obhájcům titulu, ani double double ale neodvrátil porážku Washingtonu

Ani výborný výkon Tomáš Satoranského nezabránil basketbalistům Golden State Warriors v 9. výhře v NBA v řadě. Jediný český hráč v NBA za 39 minut na palubovce zaznamenal double double za 20 bodů a 10 asistencí. Washington Wizards ale prohráli 118:126.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v souboji s Draymondem Greenem z Golden State

Tomáš Satoranský v souboji s Draymondem Greenem z Golden State | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Je to výzva hrát proti týmu s takovou mentální silou. Můžeme čtyřikrát zakončit a oni vám to vrátí a dají 10 bodů v řadě. Je to proti nim těžké a mám k nim respekt, ofenzivně je to jeden z nejlepších týmů historie,“ složil poklonu Golden State Warriors Tomáš Satoranský.

Satoranský se může brzy stát nejlépe placeným českým sportovcem. Čeká ho jednání o nové smlouvě

Číst článek

Jediný český hráč v NBA byl u toho, když Wizards v první čtvrtině po jedné takové sérii vedli 22:17, jenže o chvíli později už ztráceli 22:25 a Warriors si těsné vedení do konce zápasu hlídali.

Satoranský strávil na palubovce téměř 39 minut a s 20 body byl třetím nejlepším střelcem Washingtonu, zároveň tak vyrovnal své sezónní střelecké maximum a díky 10 asistencím má také ceněný double double. Přidal také tři doskoky a tři zisky. „Tohle je jeho DNA, bojuje v každé pozici,“ pochválil ho kouč Scott Brooks.

Golden State táhl za devátou výhrou v řadě Stephen Curry, který dal 38 bodů, Kevin Durant přidal dalších 21. Obhájci vítězství v loňském ročníku NBA si tak upevnili vedení v Západní konferenci před Denverem. Wizards jsou na východě desátí a bojují o pozice zajišťující postup do play-off.

„Můžeme se měřit s kýmkoli, jsme na dobré cestě a musíme v ní pokračovat. Hrajeme hodně dobře, i když teď je to obtížné, protože hned zítra nás čeká Orlando,“ připomněl Tomáš Satoranský rychlý přesun ke „kouzelnickému“ souboji Wizards na palubovce Magic.

V nočním programu NBA se dařilo převážně hostujícím týmům. Portland Trail Blazers prohloubili krizi Phoenix Suns, kteří prohráli pošesté v řadě. Lakers v souboji sousedů v tabulce podlehli doma Minnesotě, doma vyhrála jen Oklahoma, když přehrála 122:116 New Orleans Pelicans.

NBA:

LA Lakers - Minnesota 105:120, Oklahoma City - New Orleans 122:116, Phoenix - Portland 106:120, Washington - Golden State 118:126 (za domácí Satoranský 20 bodů, 10 asistencí, 3 doskoky).

Battled.

Ariza 27p
Beal 22p-10r
Satoransky 20p-10a

#WizWarriors | #DCFamily

04:19 – 25. 01. 2019

21 126

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme