Satoranský dotahoval náskok Miami, Washington v NBA přesto prohrál

Basketbalisté Washingtonu nezvládli v NBA osmé venkovní utkání v řadě. Wizards tentokrát padli na palubovce Miami 109:115, když neměli odpověď především na pivota Hasana Whitesidea, autora 21 bodů a 18 doskoků. Český reprezentant Tomáš Satoranský v závěru utkání pomohl svému týmu šesti body za sebou dotáhnout soupeřův náskok, ale domácí si v poslední minutě už výhru vzít nenechali.

Miami (Aktualizováno: 9:59 5. 1. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský při bránění Jamese Johnsona

Tomáš Satoranský při bránění Jamese Johnsona | Foto: Steve Mitchell-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Jediný český zástupce v zámořské soutěži odehrál jako člen základní pětky přes třiatřicet minut. Na čáru trestného hodu se sedmadvacetiletý rodák z Prahy nedostal ani jednou, z pole proměnil čtyři střely z devíti, jedinou trojku minul a dostal se tak na osm bodů. K nim přidal Satoranský ještě pět doskoků, tři asistence a jeden zisk.

Satoranský má druhý double double v NBA. K vítězství pomohl 14 body a 11 doskoky

Číst článek

Nejlepším střelcem celku z hlavního města Spojených států byl Bradley Beal, který se postaral o 33 bodů, devět doskoků, sedm asistencí, ale také polovinu ztrát celého týmu (5). 21 bodů a šest asistencí přidal Trevor Ariza. 14 body pomohl z lavičky Otto Porter. Po 10 bodech měli na kontě zbylí členové základní sestavy Thomas Bryant a Jeff Green.

„Chybělo, abychom proměnili víc střel. Jednoznačně jsme míjeli i otevřené pozice, ale jinak jsme pro vítězství udělali všechno, co šlo,“ říkal po utkání zámořským novinářům Bradley Beal. „Pokud takhle budeme hrát i dál, nemám strach,“ dodal před druhým venkovním duelem třízápasové venkovní série.

Heat se mohli kromě Whitesidea spolehnout na dalšího autora double double Justise Winslowa, který se dostal na 13 bodů a 10 asistencí. Josh Richardson zapsal 18 bodů, James Johnson 17 bodů a střídající Dwyane Wade dal 14 bodů a šestkrát asistoval. Miami zvítězilo podvanácté z posledních sedmnácti utkání a díky tomu se dostalo poprvé od konce října do kladné zápasové bilance, má totiž 19 výher a 18 porážek.

„Kdyby některé střely ve čtvrtá části propadly obroučkou, mohli jsme teď slavit my. Jsem na hráče pyšný, jak bojovali. Musíme se naučit, jak jako tým takové zápasy vyhrávat,“ burcuje před utkáním na palubovce Oklahomy City Thunder trenér Washingtonu Scott Brooks.

Oklahomu dotáhli k druhé výhře za sebou Paul George (37 bodů, pět proměněných trojek) a Russell Westbrook (31 bodů, devět doskoků). Druhý tým Západní konference zvítězil v Portlandu 111:109. Sérii osmi porážek ukončili basketbalisté New Yorku Knicks. V souboji dvou slavných značek vyhráli v Los Angeles nad Lakers bez zraněného LeBrona Jamese a to 119:112.

Nejlepší tým celé NBA Milwaukee slaví pátý triumf v řadě, když si jeho hráči poradili s Atlantou 144:112. Největší náskok měli Bucks 46bodový. Los Angeles Clippers si poradili ve Phoenixu se Suns 121:111 a tým Boston Celtics vyhrál nad Dallasem 114:93 hlavně díky Gordonu Haywardovi, který se postaral jako střídající hráč o 16 bodů, 11 doskoků a osm asistencí.

Dramatickou koncovku měl souboj Chicaga Bulls s Indianou Pacers. Po 48 minutách skončil zápas nerozhodně a v poslední minutě prodloužení se v United Center rozběhl hotový festival trojek, padly hned čtyři a moc nechybělo ani k páté.

O vítězství Pacers 119:116 rozhodl tři desetiny před koncem Victor Oladipo, Bulls po time-outu bleskurychle rozehráli a Zach LaVine trojku z otočky trefil, až opakované záběry prokázaly, že vystřelil pozdě.

NBA:
Boston - Dallas 114:93, Chicago - Indiana 116:119 po prodl., Cleveland - Utah 91:117, LA Lakers - New York 112:119, Memphis - Brooklyn 100:109, Miami - Washington 115:109 (za hosty Satoranský 8 bodů, 5 doskoků a 3 asistence), Milwaukee - Atlanta 144:112, Minnesota - Orlando 120:103, Phoenix - LA Clippers 111:121, Portland - Oklahoma City 109:111.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme