Nebyl to žádný fotofiniš. Jen jsem se kouknul, jestli nikdo nepřiletí, radoval se Barguil

Tour de France se nezastavila ani v den výročí dobytí Bastily 14. července. Marseillaisa zněla radostněji a domácí cyklisté měli obrovskou motivaci vyhrát etapu na Tour de France. Bez závodu si Francouzi nedovedou svátek představit.

Foix Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz třinácté etapy Tour de France Waren Barguil

Vítěz třinácté etapy Tour de France Waren Barguil | Zdroj: Reuters

Dopolední vojenská přehlídka na Champs-Elysées s pochodovým maršem, projevem prezidenta Macrona, ale i s překvapením, když armádní hudba spustila své aranžmá songu od Daft Punk. A co odpoledne? Ideálně vyrazit k trati Tour de France a podporovat domácí cyklisty. Nebo se aspoň koukat na televizi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklistická Tour de France se nezastaví ani v největší státní svátek této země.

Div že nedostal komentátor France Télévision infarkt. Nedivte se. Jak říkal, Waren Barguil se jako Francouz radoval na státní svátek po dlouhých 12 letech od vítězství Davida Moncoutiého. Prý to ale pro něj ani nebylo více stresu než v jiných etapách.

„Ale néééé… Není to žádný stres. Je to jen vášeň. A nebyl to žádný fotofiniš (s úsměvem). Jen jsem se kouknul, jestli nikdo nepřiletí. A nic. Moc dobré to bylo,“ radoval se Waren Barguil, který přidal letos už čtvrtý francouzský triumf na Tour.

Jen tak tak stačil na jaře vyléčit zlomeninu v pánvi, ale teď se navíc obléká do puntíkatého dresu pro nejlepšího vrchaře. Toho si cení i ředitel Tour Chritian Prudhomme.

Chuť útočit

„A přijel s plánem hrát. Je plný života. Má chuť útočit. Aplikuje přikázání Bernarda Hinaulta: cyklistika je závod, ale také hra. A on ji hraje. A z toho mám opravdu radost.“ Mimochodem: Prudhomme v pátek - sice zdvořile, ale jasně, odmítl odpovídat v angličtině.

Francouzi sice žijí i na Tour slavným výročím, ale cyklista Zdeněk Štybar památný den ani moc nevnímal. „Ani nevím, jaký byl průběh etapy, vysílačky nám nefungují na takové vzdálenosti. Vím jenom, že ze začátku byl odjetý Kontador s Landou, ale jak to bylo dál, nevím,“ říká pro Radiožurnál Štybar, kterého motivuje k úspěchu spíše trať sobotní 14. etapy.

Tomáš Kohout, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme