Nečekané vítězství. Házenkářky na mistrovství světa v Německu porazily i silné Polsko 29:25

České házenkářky uspěly i ve druhém zápase základní skupiny na mistrovství světa v Německu, když překvapivě porazily silné Polsko 29:25. Druhou výhrou se výrazně přiblížily postupu. Národní tým se utká ještě se Švédskem, úřadujícími mistryněmi světa Norkami a s Maďarskem.

Tento článek je více než rok starý.

Bietigheim-Bissingen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky při zápase s Tureckem

České házenkářky při zápase s Tureckem | Zdroj: ČTK

Češky prohrávaly tři čtvrtiny zápasu, ale dokázaly nepříznivý vývoj zvrátit bojovností v obraně a kolektivním výkonem. Na hřišti se protočilo množství hráček, které se také zapsaly do listiny střelkyň.

Už dvě výhry by reprezentaci mohly teoreticky stačit k postupu, pokud se skupina nezamotá. K jistotě potřebuje český tým získat ještě alespoň bod.

České házenkářky na úvod mistrovství světa v Německu porazily Argentinu 28:22

Číst článek

Češky si v sobotu poradily s Argentinou, i když trenér Jan Bašný šetřil klíčové hráčky. Polky měly za sebou těžký zápas se Švédskem, který dotáhly do vítězného konce.

Bašný se snažil Polky překvapit tím, že postavil Hrbkovou na křídlo, na spojky Ryšánkovou s Jeřábkovou a na pivota Šetelíkovou. Češky začaly v poklidu a nikam nespěchaly, zatímco Polky byly v tempu a ujaly se vedení. Náskok postupně navyšovaly především díky zákrokům brankářky Placzekové, na kterou české házenkářky nedokázaly zpočátku vyzrát.

Potom ji třikrát prostřelila Jeřábková a získala také míče v obraně, čímž nastartovala tým k lepšímu výkonu. Prosadily se i Šetelíková s Ryšánkovou a náskok Polek se snížil na jedinou branku. V oslabení však soupeřky znovu utekly a nic na tom nezměnily ani další góly Jeřábkové.

Nemám problém převzít odpovědnost, říká opora házenkářské reprezentace Hrbková. Češky čeká Polsko

Číst článek

Češky začaly druhou půli mnoha chybami a opět nechaly vyniknout Placzekovou v brance. Polky využily přesilovku a utekly na pět branek. I když byly české hráčky opět v oslabení, obětavou obranou nedovolily Polkám odskočit na více branek.

Naopak manko stahovaly a Malá vyrovnala. Polky ale měly znovu výhodu přesilovky a Češky musely dotahovat. Zásluhou Luzumové a Jeřábkové poprvé v zápase vedly, na tříbrankový rozdíl upravila Malá a polský trenér Leszek Krowicki reagoval oddechovým časem.

Nebylo to ale nic platné. Bašný točil na hřišti hráčky do obrany a v útoku a Polky začaly dělat chyby. Nestačil ani jejich závěrečný tlak.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme