Nečekaný úspěch na mistrovství Evropy. Střelec Slavíček vybojoval zlato ve skeetu

Sportovní střelec Miloš Slavíček se stal v Baku nečekaným mistrem Evropy ve skeetu a postaral se o druhé české zlato po úspěchu dalšího brokaře Davida Kosteleckého, který ovládl trap. Někdejší juniorský mistr světa porazil v dramatickém rozstřelu olympijského vítěze z Ria Itala Gabriele Rossettiho, třetí skončil Švéd Stefan Nilsson.

Baku Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skeetař Miloš Slavíček (archivní foto)

Skeetař Miloš Slavíček (archivní foto) | Foto: ASC Dukla

Třiadvacetiletý Slavíček v kvalifikaci minul ze 125 terčů třikrát a byl o bod druhý za Rusem Antonem Astachovem. Ve finále šel brzy do vedení a v čele se spolu s Rossettim udržel až do konce. V napínavém rozstřelu sice chyboval jako první, Ital však jeho zaváhání nevyužil. V páté sérii Slavíček trefil oba terče, zatímco Rossetti dvakrát minul.

Střelec Dukly Hradec Králové se stal prvním českým mistrem Evropy od triumfu Jana Sychry v roce 2010 v Kazani. Právě se Sychrou a s Tomášem Nýdrlem získal loni v družstvech díky kontinentálnímu stříbru svou první medaili mezi dospělými.

Slavíček se v roce 2009 stal v 15 letech juniorským mistrem světa a následně byl v domácí anketě vyhlášen talentem roku. O čtyři roky později mu kvůli ilegálnímu držení zbraní hrozilo vězení. Při premiéře na velké akci mezi dospělými obsadil na loňském ME v Lonatu 14. místo.

Dalším českým střelcům se dnes tolik nedařilo. Nýdrle obsadil v kvalifikaci 27. místo, Jakub Tomeček skončil jednapadesátý. V součtu to v družstvech znamenalo sedmou příčku, vyhráli Rusové.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme