Necítím se starý, říká Martin Wasserbauer z Ostravy Steelers. Americký fotbal bude hrát i v padesáti

Ostravští Steelers si po dvaceti letech znovu zahráli finále české ligy amerického fotbalu. Proti suverénovi posledních roků, pražským Black Panthers, ale neuspěli. I tak to byl pro hráče na pěkně zaplněném stadionu Viktorie Žižkov zážitek. A na hřišti u toho nechyběl Martin Wasserbauer - nestárnoucí hráč ostravského týmu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Wasserbauer

Martin Wasserbauer | Zdroj: facebook.com

„Byl to parádní pocit, na tomhle hřiště jsem ještě nebyl a bylo tu hodně fanoušků. Co si víc přát?“ ptal se v rozhovoru pro Radiožurnál zanedlouho padesátiletý Martin Wasserbauer, po finále české ligy amerického fotbalu. Ale určitě by si přál ještě o něco víc - získat znovu titul.

Přehrát

00:00 / 00:00

S téměř padesátiletým finalistou českého Superbowlu mluvil reportér ČRo Mirko Vasić

S Ostravou se mu to povedlo v roce 1997. A ani teď jeho aktivní kariéra asi nekončí. „Je to jednoduché. Musím pokračovat, podpořit kluky a víc makat. V roce 1996 jsme taky začali stříbrem. Když ho mám teď, tak se to příští rok, doufám, povede.“

Martin Wasserbauer je chlapík s vizáží motorkáře - má dlouhé vlasy, vousy i tetování. Hrát v jeho věku nejvyšší soutěž je rarita, navíc v takhle výrazně kontaktním sportu jako je americký fotbal.

„Motivaci beru u mladých kluků. Pořád se necítím starý a když vidím ty kluky makat, je to neskutečné. Byli jsme outsidery a teď kluci tak zabrali. Jedu ve vlaku s nimi, tak musím taky,“ myslí Martin Wasserbauer na týmový úspěch.

S ostravskými Steelers se znovu dokázali dostat mezi elitu. „Vloni jsme byli outsidery, letos jsme druzí… Kdyby to člověk vyhrál, může se cítit jinak, ale jsem spokojený,“ přemýšlí Martin Wasserbauer.

A tak se bude po práci i v padesáti letech vydávat na tréninky, běhat a dřít. A snažit se pomoct spoluhráčům z týmu Ostrava Steelers.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme