Nejbohatším sportovcem všech dob je basketbalová legenda Jordan. Vydělal si v přepočtu 40 miliard korun

Bývalý americký basketbalista Michael Jordan je podle ekonomického časopisu Forbes nejbohatším sportovcem historie. Šestinásobný vítěz NBA si do letoška vydělal 1,85 miliardy dolarů (40 miliard korun).

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalová legenda Michael Jordan

Basketbalová legenda Michael Jordan | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Za čtyřiapadesátiletým Jordanem se v žebříčku seřadila trojice golfistů v pořadí Tiger Woods (1,7 miliardy), loni zesnulý Arnold Palmer (1,4) a Jack Nicklaus (1,2). Na pátém místě je jako nejbohatší neamerický sportovec sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher z Německa.

Hodně hvězd, hodně ega. Legendární basketbalový Dream Team poprvé hrál před 25 lety

Číst článek

Forbes bral při sestavování žebříčku v úvahu platy sportovců, bonusy a prize money, ale také smlouvy se sponzory, licenční ujednání či odměny za knihy, design golfových hřišť nebo vystoupení na veřejnosti.

Jeden z nejlepších basketbalistů historie Jordan má dlouholeté smlouvy s firmami Nike, Gatorade, Hanes či Upper Deck. Dolarového miliardáře z něj udělala koupě klubu NBA Charlotte Bobcats (nyní Hornets) v roce 2010.

Do první desítky se podle Forbesu dostali čtyři golfisté, kromě tří zmíněných ještě na šestém místě Phil Mickelson, a tři basketbalisté, s Jordanem ještě na sedmém místě Kobe Bryant a na desátém pivot Shaquille O'Neal. Mimo Schumachera se v první desítce objevil už jen jeden neamerický sportovec a to fotbalista David Beckham z Velké Británie.

V žebříčku časopisu Forbes, který zahrnuje 25 nejbohatších sportovců, není ani jeden Čech.

Nejbohatší sportovci podle Forbesu (v miliardách dolarů):
1. Michael Jordan (USA/basketbal) 1,85, 2. Tiger Woods 1,7, 3. Arnold Palmer 1,4, 4. Jack Nicklaus (všichni USA/golf) 1,2, 5. Michael Schumacher (Něm./formule 1) 1,0, 6. Phil Mickelson (USA/golf) 0,815, 7. Kobe Bryant (USA/basketbal) a David Beckham (Brit./fotbal) oba 0,8, 9. Floyd Mayweather (USA/box) 0,785, 10. Shaquille O'Neal (USA/basketbal) 0,735.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme