Nejdřív Froome, teď i sir Bradley Wiggins. Podezření z dopingu dopadlo na dalšího vítěze Tour de France

Mezinárodní cyklistická unie vyšetří podezření z dopingu, do něhož se dostal bývalý špičkový jezdec Bradley Wiggins i jeho tým Sky. Britská parlamentní komise je v pondělí obvinila ze zneužití takzvané terapeutické výjimky.

Tento článek je více než rok starý.

Aigle (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bradley Wiggins

Bradley Wiggins | Zdroj: Reuters

„Máme antidopingovou nadaci (CADF), která má pravomoc tohle vyšetřit. Chci, aby to udělali, aby bylo jasné, zda byla porušena pravidla,“ prohlásil francouzský šéf UCI David Lappartient v rozhovoru pro BBC.

Pětinásobný olympijský šampion a vítěz Tour de France Wiggins ukončil kariéru

Číst článek

Parlamentní komise v pondělní zprávě uvedla, že Sky a Wiggins překročili užíváním povolených látek zvyšujících výkonnost „etickou hranici“. Vítěz Tour de France z roku 2012 a pětinásobný olympijský vítěz to popřel.

Výjimku pro užívání kortikosteroidu triamcinolonu obdržel na léčbu zánětů právě před vítěznou Tour před šesti lety. Podle sedmatřicetiletého cyklisty, jenž předloni ukončil kariéru, nešlo o účelové užívání látky. Bral ji kvůli pylu trávy, na který je alergický a který zrovna v tu dobu měl hlavní sezonu.

„Pokud používáte látky ke zvýšení výkonu, já to chápu stejně jako podvod,“ řekl Lappartient. Proto by rád znal závěry nezávislé nadace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme