Satoranský i potřetí vládne všem. Český basketbalista je nejlépe placeným tuzemským sportovcem

Nejlépe placeným českým sportovcem byl třetí rok po sobě basketbalista Tomáš Satoranský, jenž v létě po šesti sezonách zakončil své působení v NBA. Třicetiletý tahoun české reprezentace si podle žebříčku časopisu Forbes od loňského června do letošního července vydělal v přepočtu 242 milionů korun. Celková suma je tvořena hrubým platem od klubu či vyhranými odměnami a příjmy od sponzorů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český basketbalista Tomáš Satoranský

Český basketbalista Tomáš Satoranský | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Satoranský se usadil v čele nejlépe vydělávajících českých sportovců díky tříleté smlouvě na 30 milionů dolarů, kterou podepsal v roce 2019 s Chicagem. Vedle toho má pražský rodák reklamní kontrakty s firmami Audi či Adidas.

Vítej doma, hlásí Barcelona. Basketbalista Satoranský se šesti letech v NBA vrací do Evropy

Číst článek

Po turbulentní sezoně, v níž postupně oblékl dresy New Orleans, San Antonia a Washingtonu, Satoranský své působení v elitní lize ukončil. Začátkem července se dohodl na čtyřleté smlouvě s Barcelonou, za níž hrál před svým odchodem do zámoří v roce 2016.

Na druhé místo žebříčku se vrátil hokejový útočník Jakub Voráček, jenž si v první sezoně po comebacku do Columbusu vydělal 181 milionů korun.

V minulém pořadí Forbesu ho na druhém místě vystřídal jiný zkušený útočník David Krejčí, jenž se však loni po působení v Bostonu přesunul do Olomouce a v žebříčku letos nefiguruje.

Ronaldo je podle Forbesu nejlépe placeným fotbalistou, Messiho překonal díky sponzorským smlouvám

Číst článek

Na třetí pozici je jeden z nejlepších střelců NHL David Pastrňák z Bostonu s příjmem 170 milionů korun. S Bruins má šestadvacetiletý kanonýr kontrakt ještě na rok a očekává se, že si příští smlouvou výrazně polepší.

Čtvrtá pozice patří prvnímu zástupci fotbalu, Patriku Schickovi z Leverkusenu (148 milionů korun). Následuje trio hokejistů z NHL Tomáš Hertl (129), Ondřej Palát (126) a Jakub Vrána (113).

Osmý je kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček z West Hamu (112) před dalším hokejistou Dominikem Kubalíkem (95). Desítku uzavírá v Anglii působící fotbalista Matěj Vydra (85).

Sportovkyně

Nejlépe placenou českou sportovkyní je na celkové 17. příčce Karolína Plíšková s 68 miliony korun. Bývalé světové jedničce se sice po prosincové zlomenině ruky letos na WTA Tour příliš nedaří, do žebříčku se jí ale započítala odměna za loňský postup do finále Wimbledonu.

Nejlépe placení čeští sportovci 2021/22 (v milionech korun):

1. Tomáš Satoranský (basketbal) 242, 2. Jakub Voráček 181, 3. David Pastrňák (oba hokej) 170, 4. Patrik Schick (fotbal) 148, 5. Tomáš Hertl 129, 6. Ondřej Palát 126, 7. Jakub Vrána (všichni hokej) 113, 8. Tomáš Souček (fotbal) 112, 9. Dominik Kubalík (hokej) 95, 10. Matěj Vydra (fotbal) 85.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme