Nejmladší mezi legendami. LeBron James překonal hranici 30 tisíc bodů v NBA

Americký basketbalista LeBron James překonal bájnou statistickou hranici. V zápase Clevelandu v San Antoniu jako první překonal milník 30 tisíc bodů v NBA. Jeho tým přesto prohrál.

Tento článek je více než rok starý.

San Antonio/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James překonal hranici 30 tisíc bodů

LeBron James překonal hranici 30 tisíc bodů | Foto: Soobum Im-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Vstup do zápasu se sice LeBronu Jamesovi nepodařil, minul úvodní dvě střely, ale pak se rozjel. Na palubovce strávil většinu zápasu a díky 28 bodům překonal bájnou hranici 30 tisíc bodů v soutěži.

'Zrychlil, zesílil, dobře střílí.' Trenéři Washingtonu Wizards chválí zlepšení Tomáše Satoranského

Číst článek

„Ten moment je neuvěřitelný, nikdy jsem o tom ani nepřemýšlel, ani jsem o tom nesnil. Jsem rád, že jsem to mohl sdílet s bláznivými spoluhráči i s národem Spurs, bylo to od nich neskutečné,“ poděkoval po zápase spoluhráčům i soupeřům, hala v San Antoniu mu tleskala vestoje.

Opora Cavaliers přidala ještě sedm doskoků a devět asistencí, Clevelandu to ale nestačilo, v domácím dresu zářil třicetibodový Aldridge a San Antonio především díky obratu ve druhé čtvrtině vyhrála 114:102.

Elitní klub hráčů, kteří v NBA nastříleli 30 tisíc bodů má sedm členů, Lebron James ho překonal 24 dní po svých 33. narozeninách jako nejmladší z nich. Aktuálně má 30 021 bodů.

Nejvíc bodů v historii soutěž má legenda 70. a 80. let Kareem Abdul-Jabbar, který má na kontě 38 387 bodů, následují Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan, a Wilt Chamberlain. Nejblíž má LeBron James k Dirku Nowitzkému, který nasbíral 30 808 bodů.

Výsledky NBA:
Golden State - New York 123:112, LA Lakers - Boston 108:107, Oklahoma City - Brooklyn 109:108, Orlando - Sacramento 99:105, San Antonio - Cleveland 114:102.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme