Němci byli o dvě třídy lepší, uznal Finger. Největší starosti dělal volejbalistům univerzál Grozer

Dva dny příprav byly málo platné. Čeští volejbalisté v neděli prohráli s Německem na mistrovství Evropy ve Štětíně 0:3. Velký podíl na vítězství soupeře měl univerzál Grozer. Výkon rodáka z Budapešti vyčníval nad ostatními.

Tento článek je více než rok starý.

Štětín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českým volejbalistům se na ME daří

Českým volejbalistům se na ME daří | Foto: Alexandr Satinský / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Rána jako z kanónu. Vzápětí další. Grozerovi je celkem jedno, z jaké pozice útočí. Platí to i v případě servisu. V poli se hráči leckdy jen ohlédnou. Martin Kryštof si za sedm let v bundeslize zvykl na ledacos, ale Grozerovo podání je zkrátka výjimečné. „Hraje na riziko, tím je platný,“ řeklo Radiožurnálu české libero.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští volejbalisté hodnotili nepovedené utkání proti Německu

Taktika na příjmu byla v případě servisu dvaatřicetiletého univerzála odlišná. „Chtěli jsme míče jen zvedat nad sebe a vykrývat se. Nemělo cenu snažit se hrát k síti. Bohužel nám to nevycházelo,“ prozradil Kryštof.

Také Češi měli ve hře záblesky světových akcí. Jenže je střídali s průměrnými. Právě proto byl výsledek jednoznačný a hladké výhře Němců nic nebránilo. „Byli o dvě třídy lepší. Silnější na útoku, lepší na servisu i v kombinaci. Neměli jsme šanci,“ hlesl po utkání český univerzál Michal Finger.

Němci potvrdili, že patří mezi největší favority turnaje. Však to také napověděla úvodní těsná výhra nad Itálií, která obhajuje bronzové medaile. „Jednoduché věci zvládají perfektně. Mají zvládnutou motoriku těla, jsou srovnaní na bloku. Nám tohle chybí,“ mrzelo Fingera.

Už v pondělí večer čeká na něj a jeho spoluhráče další těžká zkouška. Ve 20:30 se postaví na kurt proti Italům. Ti po úvodní prohře 2:3 s Německem, ale v neděli také suverénně porazili Slovensko.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme