Německo doopravdy mělo strach, říká po prohře s favoritem trenér házenkářů Kubeš

Znovu dřeli, bojovali, tentokrát to ale českým házenkářům na mistrovství Evropy k výhře nepomohlo. Ve Varaždinu podlehli favorizovaným Němcům 19:22. I když obhájce titulu dlouho trápili.

Tento článek je více než rok starý.

Varaždin/Chorvatsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští házenkáři

Čeští házenkáři | Foto: ČTK/DPA/Monika Skolimowska

„Myslím, že i do novin říkali, že se na nás musejí připravit, protože jsme překvapení šampionátu. Dost jsme je pokousali a Němci se na výsledek dost nadřeli,“ říkal po zápase Tomáš Číp.

Nejlepší český střelec zápasu Tomáš Číp a jeho spoluhráči ale tentokrát nezvládli posledních čtvrthodinu, pokud jde o útok. Najednou nebyli schopní dát gól. Důvodů je možná víc - méně zkušeností, kvalitní němečtí gólmani, větší síla hráčů soupeře na lavičce.

„Samozřejmě cítíme trochu smutek, protože jsme je měli na lopatě a to se asi nebude stávat každý den, ale takový je prostě sport. Můžeme se z toho poučit a můžeme být na sebe hrdí, protože jsme odevzdali perfektní výkon," nijak přehnaně nesmutnil gólman Tomáš Mrkva.

Čeští házenkáři další cenné vítězství nepřidali. Na mistrovství Evropy podlehli Německu

Číst článek

Mrkva tentokrát chytal místo hrdiny minulých zápasů Martina Galii a dokázal, že v brance český tým rozhodně problém nemá. Celá defenziva fungovala, dopředu to ale bylo tentokrát horší, a tak se další senzace nekonala.

Byli jsme hrozně blízko. To je život. Moje pocity jsou smíšené. Na jednu stranu jsme do toho investovali všechno, co v nás je, a za to jsem šťastný a pyšný. Na druhou stranu to nestačilo proti Německu, které doopravdy mělo strach. Já jsem to viděl v očích hráčů. Byli jsme hrozně blízko,“ litoval trenér Daniel Kubeš.

Čeští házenkáři teď mohou před závěrečnými souboji ve čtvrtfinálové skupině s Makedonií a Slovinskem dobře zregenerovat, mají totiž tři dny zápasového volna.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme