Německou rallye potřetí v řadě vyhrál Estonec Tänak. Jezdec Škody Kopecký skončil jedenáctý

Estonec Ott Tänak vyhrál potřetí za sebou Německou rallye. Vedoucí muž mistrovství světa zvítězil s výrazným náskokem před dalšími jezdci Toyoty Krisem Meekem a Jarim-Mattim Latvalou. Tovární jezdec Škody Jan Kopecký dojel jedenáctý a vyhrál třídu WRC2.

Tento článek je více než rok starý.

St. Wendel (Německo) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Estonský rallyový jezdec Ott Tänak

Estonec Ott Tänak zvítězil na Německé rallye. | Foto: LEHTIKUVA | Zdroj: Reuters

Tänak v Německu dlouho vyrovnaně bojoval o vedení s Belgičanem Thierrym Neuvillem, ten ale po technických potížích na obávané rychlostní zkoušce Panzerplatte v sobotu ztratil půldruhé minuty a klesl na páté místo. Estonec tak šel do závěrečné etapy s více než půlminutovým náskokem a ve čtyřech zbývajících erzetách první pozici bezpečně uhájil.

Kopecký vyhrál poosmé v kariéře rallye ve Zlíně a má sedmý titul mistra České republiky

Číst článek

Zvítězil o 21 sekund před Britem Meekem, třetí Fin Latvala ztratil dalších 15 vteřin. V sezoně Tänak triumfoval už popáté a v průběžném pořadí šampionátu si upevnil vedoucí pozici.

V Německu se nevedlo ani Sébastienu Ogierovi, šestinásobný mistr světa dojel až osmý. Zkušený Francouz dokázal v minulosti Německou rallye třikrát ovládnout, momentálně se mu ale příliš nedaří. Král předešlých sezon se z prvenství radoval naposledy v březnu v Mexiku.

Kopecký se na start postavil necelý týden po triumfu na Barum rallye a zisku sedmého českého titulu. V Německu loni ovládl pořadí kategorie WRC2 a letos to dokázal zopakovat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme