Neměl jsem tušení, kolik lidí je vpředu, říká o dojezdu osmé etapy Roman Kreuziger

Český cyklista si připsal v osmé etapě zatím své nejlepší umístění na letošní Tour de France. Dojel pátý spolu s hlavním pelotonem. Podle jeho slov jeli cyklisté z velkého pořadí spíše na jistotu. Ten pravý souboj očekává až v další alpské etapě, která se jede v neděli a na závodníky čeká sedm vrchařských prémií.

Station des Rousses Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | Foto: A.S.O.

Máte za sebou první alpskou etapu Tour de France. Dojel jste na skvělém pátém místě.
Tak já myslím, že ze začátku nebyla moc kontrola. Bylo to hodně hektické. Já jsem ze začátku byl v jednom z těch úniků, pak jsme se sjeli a odjela ta velká skupina asi 25 lidí. Následně dalších 25, kdy jsme moc nechápali, co se bude dít. Sky pak nasadil takové tempo, které nebylo úplně naplno, ale bylo hodně nepříjemné a hodně lidí likvidovalo.

On i začátek etapy byl hodně rychlý, protože průměrná rychlost byla první dvě hodiny zhruba 47 km/h.
Podle mě měli sprinteři velkou šanci po 45 kilometrech získat hodně bodů na prémii. Taky proto to pořád kontrolovali a šli si za tím.

První alpskou etapu ovládl domácí Lilian Calmejane, Kreuziger proťal cílovou pásku jako pátý

Číst článek

Vy jste nakonec dojel do cíle v absolutní špičce. Takže určitě spokojenost se svým výkonem?
Asi 400 metrů před cílem se mi otevřela pravá strana. Ani jsem neměl ruce za spodky, jel jsem spíš za vršky a říkal jsem si, že si to zkusím natáhnout. Neměl jsem tušení, kolik lidí je vpředu. Čekal jsem, jestli mě skočí.

To jste si oživil „spurt" do kopce.
Já myslím, že lidi z toho velkého pořadí jeli dnes konzervativně. Zítřejší etapa bude hodně těžká.

Pořád, i když to bylo takhle rychlé a nervózní ze začátku, bylo to takové oťukávání?
Zase se ukázalo, že Sky má výborně připravené jezdce. Během se možná čekalo trochu víc lidí kolem Richieho (Porta). (Fabio) Aru tam má taky hodně lidí kolem sebe. Je to hodně vyrovnaný, takže uvidíme.

Nezmínil jste váš tým Orica.
Byli jsme tam ve třech s tím, že další mladík (Damien) Howson se měl šetřit. Měl nás dojet na ten poslední kopec a pošetřit síly na zítra. Takže uvidíme, jak mu to půjde.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme