Volejbalistky vyzvou favorizovanou Belgii, před zápasem obědvaly dort

České volejbalistky čeká na mistrovství Evropy klíčový zápas v boji o postup ze skupiny. Po prohře 0:3 s vysoce favorizovaným Srbskem, nastoupí národní tým proti Belgii.

Tento článek je více než rok starý.

Gandža/Ázerbájdžán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká volejbalová reprezentace na ME v Ázerbájdžánu

Česká volejbalová reprezentace na ME v Ázerbájdžánu | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Belgie je pro nás nejdůležitější zápas. Tím, že se hrála vyrovnaná koncovka se Srbskem, které je hodně kvalitní, tak to může pozvednout sebevědomí,“ připomíná pro Radiožurnál kapitánka českého týmu Aneta Havlíčková dva vyrovnané sety s jedním z kandidátů na medaili s evropského šampionátu.

Nepovedený vstup do evropského šampionátu. Volejbalistky nestačily na favorizované Srbsko

Číst článek

I přes prohru si tak ze hry českých volejbalistek odnesl pozitivní informace i trenér Zdeněk Pommer.

„Půjdeme s čistou hlavou. Víme, co nás čeká. Dva sety jsme drželi krok, musíme se zlepšit na útoku, na středu. Na příjmu jsme byli o procento lepší, ale teď musíme být důraznější, dát do toho všechno,“ burcuje své svěřenkyně.

Jiná cesta ani k úspěchu vést nemůže. Belgie sice nedosahuje takových kvalit jako Srbsko a taky si na úvod turnaje připsalo prohru, ale přeci jen je o deset příček ve světovém žebříčku výše než Češky.

Z posledních pěti vzájemných zápasů navíc vyhrály Belgičanky hned čtyři. České hráčky tak znovu budou v roli outsiderů.

Těžkou skupinu už jednou zvládly

„Víme, že jsme v tabulce nejslabší soupeře, že se s námi moc nepočítá, že bychom mohly postoupit. Ale my jsme tu od toho, abychom se o postupové místo popraly,“ říká Aneta Havlíčková.

„Už jednou jsme na Evropě měly hodně těžkou skupinu, ze které se nám podařilo postoupit, takže to určitě není nereálné,“ říká sebevědomě univerzálka českého týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Narozeninový dort Petry Kojdové dostal ochutnat i reportér Petr Kadeřábek

Před soubojem s Belgií nabíraly poslední síly při obědě, při kterém zároveň popřály smečařce Petře Kojdové k narozeninám. Belgičanky do vedlejších stolů mohly jen přihlížt. „Když je porazíme, tak jim možná nabídneme. Ale až večer,“ usmívá se Petra Kojdová.

Zápas s Belgií začne v 15 hodin a Radiožurnál vás o jeho průběhu budeme informovat v reportážních vstupech.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme