Nepronásleduje mě to tolik jako v zimě, říká o boji proti dopingu Michal Šlesingr

O biatlonistovi Michalu Šlesingrovi bylo v zimě slyšet především kvůli jeho velkému boji proti dopingu. V letních měsících je jeho hlavním tématem dobrá příprava na nadcházející sezónu, kterou absolvuje spolu se svými reprezentačními kolegy v lyžařské hale nacházející se v německém Oberhofu.

Tento článek je více než rok starý.

Oberhof / Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr (ilustrační fotografie)

Michal Šlesingr (ilustrační fotografie) | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Během tréninku nejsou letní vedra zrovna příjemná, čeští biatlonisté ale mají osvědčený trik, jak se během několika vteřin dostat z tepla do zimy. Kdepak, neobjevili kouzelnou bránu, v tomto případě postačí projít dveřmi lyžařské haly. V třístupňovém mrazu krouží na několikasetmetrovém kolečku.

„Je tam hodně tréninku a málo odpočinku, takže je z toho člověk unavený. Navíc tady v tunelu je to takový trošku nudný. Já odpoledne tady pak trošku trpím. Jezdit na krátkém kolečku, to není úplně můj šálek čaje," říká pro Radiožurnál Michal Šlesingr, když už sundá lyže a usadí se v jídelně penzionu v Oberhofu.

Možná i proto, že si po náročném tréninku a dobře odvedené práci nechce kazit náladu, nejprve se chytře vyhne odpovědi na otázku, jestli je také v létě aktivní i mimo trať a i v tomto období se zapojuje do boje proti dopingu.

„No aktivní jsem byl. Byli jsme si skočit v Itálii," komentuje se smíchem otázku na svoje aktivity český biatlonista.

Boj proti dopingu

„Teď je ta fáze taková, že se nějakým způsobem formují pravidla, která by od příští sezóny měly platit. Psal jsem Lowelovi, zatím mi neodpověděl, v jakém to je stádiu. Takže zatím nevím. Do prvních závodů je ještě čas. Ale chtělo by, aby se to dotáhlo," dodává vážněji Šlesingr.

Ano, aby se dotáhlo to, s čím Michal Šlesingr spolu s dalšími začal v zimě. Zmíněný Lowel, tedy Američan Bailey, je jeho biatlonový soupeř, ale ve snaze tvrdě trestat dopující sportovce táhnou za jeden provaz.

Už je to půlroku od chvíle, kdy přezdívaný Boušek sepsal body, podle kterých by měla IBU postupovat v boji s dopingem. Rozhodně ne však všechno dopadlo podle jeho představ. Teď biatlonisté samozřejmě nejsou příliš na očích, a tak je najednou ticho po pěšině.

„Je to jasný. Teď je období, kdy sportovci trénují a kdy se nezávodí. Taky se tolik nepotkáváme. Zatím jsme se nesetkali. Komunikace je po mailu a telefonická. Není to úplně akutní," komentuje situaci biatlonista.

A tak se v nejbližších měsících určitě nic nezmění. Alespoň se tedy můžou všichni zainteresovaní soustředit opravdu jen na trénink.

„Čas od času si na to vzpomenu. Ale rozhodně mě to nepronásleduje, až tak jako mě to užíralo den co den v zimě," dodává Michal Šlesingr.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme