'Nesnesitelný' Dostál při oslavách utopil brýle: Posledních dvacet metrů už jsem si užíval

Josef Dostál vyhrál závod na 500 metrů suverénně. Na oslavu se postavil v lodi a skočil do vody. Hned jak ho vylovili a vysadili na břehu, poskytl Radiožurnálu rozhovor o svých prvních dojmech.

Račice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Dostál se svými dvěma medailemi z MS v Račicích

Josef Dostál se svými dvěma medailemi z MS v Račicích | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Včera jste říkal, že budete nesnesitelný. Dnes už nesnesitelný nejste?

Právě že jsem nesnesitelný byl, ale pro soupeře (smích).

Přehrát

00:00 / 00:00

Na zlatého Josefa Dostála čekal na břehu reportér ČRo František Kuna

Co ta oslava? Stoupl jste si v lodi a pak skočil do vody. To bylo spontánní?

Říkal jsem si, že kdybych jel na špičky, tak to kopnu co cíle tak, že se vykoupu. Naštěstí to na špičky nebylo, tak jsem si říkal, že to oslavím skokem do vody. Hodil jsem tam pěkného placáka na záda.

Utopil jsem s tím brýle, což mě trošku mrzí, ale jsou pohřbené s titulem mistra světa. Takže je budou na dně rozežírat červi s velkou slastí.

Jaký byl závod? Kdy začalo být jasné, že to bude zlato?

Do nějakých 350 metrů jsem byl plný sil. Trenér mi poradil, ať urvu start a pak si přejdu a trošku pošetřím síly na druhou dvěstěpadesátku, že to bude dlouhé.

Asi 150 metrů před cílem jste měl problémy.

Musel jsem si přehmátnout pádlo, protože jsem ho měl zkřivené. Bál jsem se, že mi to ubere na rychlosti, ale nemohl jsem s tím moc dál pokračovat. Viděl jsem, že Oleg Kucharyk nejde moc přes mě, tak jsem se snažil tempo držet. Posledních dvacet metrů už jsem si užíval, protože jsem věděl, že vyhraju s docela velkým náskokem.

Už jste se objal s dědečkem, co jste si stihli říct?

Když jsem v roce 2014 vyhrál mistra světa na singlkajaku, děda říkal, že už nikdy nevyhraju, že mám moc široký objem zájmů, že s ním pořád chci chodit na ryby a nesoustředím se na kanoistiku. Tak jsem mu řekl, že neměl pravdu. Vyhrál jsem, ale na ryby s ním půjdu stejně.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme