Nový střelecký rekord. Tomáš Satoranský se podílel na výhře Washington Wizards

Basketbalista Tomáš Satoranský si o dva body vylepšil osobní střelecký rekord v NBA, když 19 body pomohl Washingtonu k vítězství 115:98 na hřišti Orlanda. Pro Wizards to byla už čtvrtá výhra v řadě bez zraněné hvězdy Johna Walla. Český reprezentant nasbíral za 25 minut také tři doskoky, šest asistencí a dva zisky. Minul pouze dvě střely.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v dresu Washington Wizards

Tomáš Satoranský v dresu Washington Wizards | Zdroj: ČTK

Satoranský odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů v zámořské soutěži. Povedl se mu už vstup do utkání, když během úvodních osmi minut dal devět bodů a zaznamenal asistence.

Hřiště opouštěl za pětibodového vedení, jenže při jeho absenci Washington náskok ztratil.
Do hry se Satoranský vrátil na závěrečné čtyři minuty úvodního poločasu, v jeho závěru nahrál na trojku a v posledních vteřinách po vlastním zisku zasmečoval.

Sebevědomí si přenesl i do třetí čtvrtiny, kdy proměnil dvě trojky, nájezd a především velmi dobře dirigoval hru a připravoval pro spoluhráče pozice. Wizards utekli na 20 bodů a výhru už nepustili.

Náskok trenérovi Scottu Brooksovi umožnil šetřit opory a Satoranský už do poslední čtvrtiny nezasáhl. Neměl tak možnost pokusit se zaútočit na český rekord, který drží s 24 body Jiří Welsch. I tak ale zápas zakončil jako druhý nejlepší střelec týmu, jen Otto Porter dal ještě o bod více.

Chicago prohrálo pošesté za sebou. Tentokráte podlehlo 103:113 Los Angeles Clippers, které táhli s 24 body Ital Danilo Gallinari a nový hráč Tobias Harris, jehož klub získal z Detroitu výměnou za Blakea Griffina. Ten pomohl 16 body Pistons k třetí výhře za sebou nad Miami 111:107, když byl u klíčových akcí v závěru zápasu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme