Nymburk zná soupeře pro Final Eight, ve čtvrtfinále Ligy mistrů změří síly s tureckou Karsiyakou

Basketbalisté Nymburka se na květnovém turnaji Final Eight v Nižním Novgorodu utkají ve čtvrtfinále Ligy mistrů s tureckým týmem Pinar Karsiyaka. Rozhodl o tom páteční los v sídle Mezinárodní basketbalové federace (FIBA) ve švýcarském Miesu. V případě postupu by svěřenci trenéra Orena Amiela narazili na lepšího ze souboje pořádajícího ruského klubu se Zaragozou, soupeřem Nymburka z osmifinálové skupiny L.

Tento článek je více než rok starý.

Mies Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Retin Obasohan

Retin Obasohan | Zdroj: Profimedia

Další dvojice tvoří Hapoel Holon s obhájcem titulu Burgosem a Tenerife se Štrasburkem, kde působí český reprezentant Jaromír Bohačík. Finálový turnaj se hraje od 5. do 9. května.

Nymburk po drtivé výhře nad Zaragozou ovládl osmifinálovou skupinu basketbalové Ligy mistrů

Číst článek

Vítězové čtvrtfinále budou hrát o víkendu ještě semifinálové duely a zápasy o konečné umístění. Pro poražené čtvrtfinalisty skončí akce po jednom utkání.

Nymburk jako vítěz skupiny L mohl narazit na týmy z druhých míst. Vedle Karsiyaky přicházely v úvahu Štrasburk a Burgos.

Karsiyaka skončila druhá ve skupině I o bod za Holonem s bilancí tří výher a tři porážek, kterou měl i na třetím místě italský celek Brindisi a poslední skončil turecký Tofas Bursa. V turecké lize je Karsiyaka aktuálně třetí za Anadolu Efes a Fenerbahce Istanbul, jehož barvy hájí Jan Veselý.

Středočeši v hlavní klubové soutěži federace FIBA už nyní zopakovali maximum za pět let její existence a v případě postupu mohou vybojovat nejlepší výsledek v dějinách klubu.

Loni na začátku října vypadli ve čtvrtfinále na turnaji v Aténách s pořádajícím AEK. Nymburk už byl dvakrát ve čtvrtfinále Evropského poháru ULEB. V sezoně 2009/10 nestačil těsně na Bilbao a o dva roky později prohrál s Petrohradem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme