Basketbalisté Nymburka se potýkají s nákazou v týmu, do nového ročníku Ligy mistrů vstoupí později

Nymburští basketbalisté kvůli nákaze koronavirem v týmu neodehrají v úterý první zápas nové sezony Ligy mistrů na hřišti tureckého klubu Tofas Bursa. Utkání bylo přeloženo na dosud neurčený termín.

Nymburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Nymburku Petr Benda

Basketbalista Nymburku Petr Benda | Foto: Dominik Bakeš / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Nymburk uvedl, že pozitivně testováni na koronavirus byli členové týmu, u nichž se v týdnu objevily příznaky covidu-19. Zbytek mužstva je v karanténě. Nákaza se u dlouholetých českých suverénů objevila v době, kdy jsou od pondělí kvůli šíření infekce přerušeny všechny sportovní soutěže v zemi.

LeBron dovedl slavný klub zpátky na vrchol. Lakers nedali Miami v šestém duelu šanci a slaví 17. titul

Číst článek

„Letenky jsme měli na neděli, ale bohužel nejsme schopni na utkání letět. Jsme moc rádi, že nám vedení soutěže vyšlo vstříc a utkání přeložilo,“ uvedl v tiskové zprávě výkonný ředitel nymburského klubu Ondřej Šimeček.

Před pauzou se už v české basketbalové lize s nákazou koronavirem potýkali v Brně, Děčíně, Kolíně a Ústí. Nymburk stihl odehrát v domácí soutěži šest zápasů a vede tabulku se stoprocentní bilancí.

Do Turecka už neměl s nymburskou výpravou cestovat slovinský rozehrávač Luka Rupnik, který se po vzájemné dohodě minulý víkend odpojil od týmu a jedná se o jeho přestupu. Středočeši za červencovou posilu z Antverp, jež v lize odehrála tři zápasy, hledají náhradu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme