‚Podcenění se nebojím, pořád je to Liga mistrů.‘ Nymburk jde do vyřazovací fáze v roli favorita

Nejlepším výsledkem basketbalistů Nymburka v Lize mistrů je účast v osmifinále. To si zahrají také letos, ale tentokrát věří, že to nebude konečná meta. Nejen proto, že se změnil postupový klíč, ale také z toho důvodu, že do play-off vstupují jako nejlepší tým skupinové fáze.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Nymburka Jaromír Bohačík

Basketbalista Nymburka Jaromír Bohačík | Zdroj: Profimedia

„Pro nás začíná hlavní část sezony a teď ze sebe musíme vydat to nejlepší,“ netají se Petr Šafarčík, ale také ostatní nymburští basketbalisté vysokými ambicemi v Lize mistrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalisté Nymburka zahájí v úterý na domácí palubovce play-off Ligy mistrů. Více v příspěvku Jakuba Kanty

Osmifinále není při letošních výsledcích a výkonech českých šampionů ono vysněné maximum. K postupu do čtvrtfinále potřebují uhrát dvě výhry proti Bandirmě. Tureckému klubu, který skončil ve své skupině na poslední postupové příčce a navíc kvůli finančním problémům přišel před startem vyřazovacích bojů o dvě podkošové opory.

„Podcenění se vůbec nebojím, pořád je to play-off Ligy mistrů. Basketbal je taková ošidná hra, že když dva nejproduktivnější hráči odejdou, tak svou hru zvednou jiní hráči, kteří dostanou víc minut. Možná pro nás budou méně čitelní,“ podotkl křídelník Jaromír Bohačík.

Basketbalistky USK na závěr základní části Euroligy vyhrály na půdě belgického Braine

Číst článek

„Nechceme se moc soustředit na ně. Pokud do toho dáme správnou aktivitu a energii, tak nevidím důvod, proč bychom neměli vyhrát, ať už přijedou v jakékoliv sestavě,“ dodal Bohačíkův spoluhráč z Nymburka i národního týmu Vojtěch Hruban.

V bílém

V domácím prostředí haly na pražské Královce navíc poženou basketbalisty Nymburka za vítězstvím zaplněné ochozy – moc lístků už totiž nezbývá. A klub vyzývá, aby fanoušci dorazili ideálně v bílém.

„Podobné sjednocení barev v ochozech mám rád. Už jsme to řešili i s manželkou, která shání bílé triko. Navíc je tam přidaná hodnota, že je to pro dobrou věc,“ řekl Bohačík.

Za každého fanouška v bílém, který na Královku dorazí, dá Nymburk desetikorunu. Stejnou částku přidá z každé prodané vstupenky během celého play-off Ligy mistrů. Vybranou sumu pak rozdělí mezi nymburské základní školy na jejich sociální projekty.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme