Nymburk slaví už svůj čtrnáctý titul v nejvyšší soutěži. Ve finále přehrál Děčín

Basketbalový Nymburk má výsadní postavení v české nejvyšší soutěži. Připsal si totiž další ligový titul a to už čtrnáctý. Ve finále porazil Děčín 70:56, kdy svého soupeře ze severu Čech přehrál v obou dvou zápasech.

Nymburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovské oslavy Nymburku

Mistrovské oslavy Nymburku | Zdroj: ČTK

Nymburk překonal basketbalový rekord brněnských "Žabin", které v letech 1996 až 2008 vybojovaly třináct titulů v řadě. Zároveň potvrdil dominanci v NBL, kde za celou sezonu jen dvakrát těsně prohrál.

Nejužitečnějším hráčem finále byl vyhlášen kubánský křídelní hráč mistrovského celku Howard Sant-Roos, který byl v obou utkáních nejlepším střelcem s 27 a 21 body.

Děčín se v první polovině odvety držel ve hře. Oproti předchozímu utkání zachytil úvod a nepouštěl soupeře tak často do brejků. Navíc se mu dařila střelba i obrana nájezdů domácích a v prvních minutách vedl. Pak ale Nymburk výrazně zlepšil obranu jeden na jednoho a začal si budovat náskok.

Hosté se však nevzdali, rovněž velmi dobře bránili a díky dopichu Tomáše Pomikálka spolu s klaksonem drželi v poločase jednobodový rozdíl ve skóre. Jenže třetí část patřila favoritovi vedenému Sant-Roosem a rozehrávačem Eugenem Lawrencem.

Od 25. do 30. minuty předvedli domácí šňůru 9:0 a definitivně vzali Děčínu naději na titul. V poslední čtvrtině už si Nymburk náskok hlídal, i když dal prostor dalším hráčům z lavičky, a směřoval k mistrovským oslavám. Děčínští basketbalisté ale i tak sklidili od svých fanoušků ovace a skandování: "Pro nás jste mistři"

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme