Oba české beachvolejbalové páry si zahrají osmifinále mistrovství světa

České plážové volejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou se probojovaly do osmifinále mistrovství světa ve Vídni. Do stejné fáze turnaje prošel i druhý český pár Markéra Nausch Sluková s Barborou Hermannovou.

Tento článek je více než rok starý.

Vídeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých beachvolejbalistek Markéty Nausch Slukové a Barbory Hermannové po postupu do osmifinále

Radost českých beachvolejbalistek Markéty Nausch Slukové a Barbory Hermannové po postupu do osmifinále | Zdroj: ČTK

Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou porazily třetí nasazenou dvojici z Brazílie Agathu Bendarczukovou a Eduardu Santosovou ve třech setech. První sadu zvládly lépe Češky a zvítězily 21:16, ale Brazilky srovnaly díky druhému setu 21:19. Ve třetí zkrácené sadě česká dvojice dostala do vedení 8:6, za stavu 14:13 neproměnila mečbol, ale nakonec vyhrála 16:14.

„Kdyby tam byl nějaký slabší tým, tak bychom zase chtěly potvrdit roli favorita, což je daleko těžší, než hrát jako underdog a potrápit vyšší nasazené. Jsme rády, že jsme porazily medailistku z olympiády a nedávnou mistryni světa do 23 let,“ řekla Radiožurnálu po vítězství Barbora Hermannová.

Třetí nasazený pár ztratil ve středu vůbec první set na turnaji. Základní skupinu prošly Češky bez ztráty a do play-off se probojovaly z prvního místa. 

Hoidarová Kolocová s Kvapilovou si v prním kole play-off poradily ve dvou setech s nizozemským párem Manon Flierová a Maarleen van Ierselová. Dostaly se do vedení 6:2 a v průběhu prvního setu si neustále držely čtyřbodový náskok. Nizozemský pár udělal hned několik chyb na podání. Uprostřed setu Česky navýšily náskok až na osm bodů.  Soupeřky dokázaly snížit na 12:17, ale Češky si čtyřmi body v řadě došly pro vítězství v první sadě 21:12.

Druhý set byl vyrovnanější, Češky se dostaly vedení od stavu 11:10. Za stavu 18:16 vybojovala česká dvojice dva body a měla k dispozici čtyři mečboly. Nizozemky ještě snížily, ale Kvapilová potom zasáhla proti blokům a český pár zvítězil 21:17.

„Řekla bych, že zápas bych specifický. Z jejich strany tam bylo tolik chyb, že naše hra byla dobře přizpůsobená jejich,“ hodnotila po zápase pro Radiožurnál Hoidarová Kolocová.

Hoidarová Kolocová s Kvapilovou postoupily do vyřazovací fáze mistrovství světa z prvního místa ze skupiny. Nasazené třináctky se v osmifinále utkají buď s Američankami Summer Rossovou a Brooke Sweatovou, nebo Wang Sin-sin, Süe Čchen z Číny.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Vídni:
Ženy - play off, 1. kolo:
Hermannová, Nausch Sluková (6-ČR) - Agatha, Duda (3-Braz.) 2:1 (16, -19, 14), Hoidarová Kolocová, Kvapilová (13-ČR) - Flierová, Van Ierselová (42-Niz.) 2:0 (12, 17).

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme