Obhájce titulu Golden State i překvapení sezony Philadelphia slaví v NBA postup

Basketbalisté Philadelphie si po šesti letech zahrají v NBA 2. kolo play off. 76ers ovládli sérii s Miami 4:1 na zápasy, když ten poslední na své palubovce vyhráli 104:91. Dál jdou i obhájci titulu z Golden State. Warriors vyřadili San Antonio také v pěti utkáních po domácím triumfu 99:91. Vítězství od postupu je Boston, protože si i potřetí v hale TD Garden poradil s Milwaukee a to 92:87.

Tento článek je více než rok starý.

Philadelphia Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Durant v barvách Golden State

Kevin Durant v barvách Golden State | Zdroj: Reuters

Sixers z Philadelphie si zahrají 2. kolo play off po šesti letech. Narazí na lepšího ze série Bostonu s Milwaukee, v níž mají k postupu blíže Celtics, kteří získali třetí bod po výhře 92:87. Před dvěma lety byla Philadelphie suverénně nejhorší celek zámořské soutěže, když vyhrála v základní části pouhých deset utkání, letos mladý tým ale drží i po 1. kole vyřazovací části naději na čtvrtý titul v klubové historii. 

Washington vyrovnal sérii s Torontem. 'Tohle není typický duel prvního s osmým,' říká Satoranský

Číst článek

Pro Heat skončila sezona a pro největší hvězdu Miami Dwyane Wadea možná i kariéra, zvažuje totiž konec, ale definitivně se ještě nerozhodl.

„Nemohl jsem si asi přát lepší konec, ne?“ nechal se po utkání slyšet Wade, který se na Floridu letos vrátil po působení v Chicagu a Clevelandu. Definitivně by se měl trojnásobný šampion NBA vyjádřit v následujících dnech. „Když se mě na to ptáte a začínám o tom přemýšlet, cloumají se mnou emoce,“ přiznal kouč Eric Spoelstra, když se ho zámořští novináři na Wadea zaptali. Ani on ale konkrétnější nebyl.

Pátý poměrně vyrovnaný zápas ve Wells Fargo Center domácí definitivně zlomili ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli o 14 bodů. Nejlepším střelcem zápasu byl JJ Redick s 27 body. Joel Embiid ho podpořil 19 body a 12 doskoky, nováček Ben Simmons zapsal 14 bodů, 10 doskoků a šest asistencí.

Na straně poražených byl nejvíce vidět střídající Kelly Olynyk, který vedl svůj tým ve třech hlavních statistikách s 18 body, osmi doskoky a šesti asistencemi. Tyler Johnson přidal 16 a Goran Dragić 15 bodů. Dwyane Wade se postaral o 11 bodů a pět doskoků i asistencí, ale proměnil jen 4 z 15 střel z pole.

Basketbalista LeBron James 46 body dotáhl Cleveland k vyrovnání série s Indianou

Číst článek

76ers se v semifinále Východní konference utkají s vítězem série mezi Bostonem a Milwaukee, ve které vedou Celtics 3:2 na zápasy. K postupovému mečbolu Celtics dovedl Al Horford autor 22 bodů a 14 doskoků. Marcus Smart se vrátil po operaci palce a za 25. minut přispěl jako náhradník devíti body, pěti doskoky, čtyřmi asistencemi a třemi bloky.

Bucks nestačilo 23 bodů Khrise Middletona, ani 16 bodů, 10 doskoků a 9 asistencí Janise Adetokunba, který ale se svým výkonem spokojený nebyl. „Porážka jde za mnou. Proměnil jsem jen polovinu střel. Byly celkem otevřené, ale ne z mých pozic. Ovšem počkejte si na další zápas. Musím být ještě více agresivní a lépe s mířit,“ přiznal. Jabari Parker zaznamenal z lavičky 17 bodů a osm doskoků.

Basketbalisté Golden State takřka celé utkání vedli a až o 16 bodů, ale v koncovce museli uhájit postupový výsledek, protože se San Antonio v poslední minutě přiblížilo na dvoubodový rozdíl. Nakonec se mohli radovat po triumfu 99:91. Kevin Durant vedl Warriors 25 body, 24 jich měl na kontě Klay Thompson. Draymond Green pomohl 17 body, 19 doskoky a sedmi asistencemi. Spurs nebylo nic platných 30 bodů a 12 doskoků LaMarcuse Aldridge.

Výsledky 1. kola play off NBA:

Východní konference - 5. zápasy:

  • Boston - Milwaukee 92:87, stav série 3:2
  • Philadelphia - Miami 104:91, konečný stav série 4:1.

Západní konference - 5. zápas:

  • Golden State - San Antonio 99:91, konečný stav série 4:1.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme