OBRAZEM: Nová sezóna Formule E odstartovala v Hongkongu. Všechny stroje jezdí na elektřinu

V Hongkongu v sobotu odstartovala čtvrtá sezóna závodů Formule E. Jde o novou série závodů monopostů poháněných výhradně elektricky. Závody jsou pořádány pod záštitou Mezinárodní automobilové federace.

Tento článek je více než rok starý.

Obrazem Hongkong Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V prvním závodě se čekal souboj loňského šampióna Lucase Di Grassiho s jeho vyzyvatelem a předloňským vítězem Sebastianem Buemim. Tomu loni utekl triumf až v posledních závodech v New Yorku. Buemiho tým, Renault e.dams, bude letos obhajovat prvenství mezi týmy. Renault vyhrál všechny předchozí tři ročníky a rád by letos přidal i čtvrté prvenství.

První závod sezóny však přinesl vítězství pro britského jezdce z týmu DS Virgin Racing Sama Birda. Za ním skončil dlouho vedoucí francouzský jezdec Jean-Eric Vergne z týmu Techeetah. Na stupně vítězů oba doprovodil Němec Nick Heidfeld z týmu Mahindra Racing.

Ve Formuli E závodí či závodilo mnoho bývalých jezdců z Formule 1. Například Bruno SennaSébastien BuemiJarno TrulliLucas di GrassiNick Heidfeld, Takuma Sató či Nelson Piquet Jr.

Jakub Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme