'Octavií Ferrari nepředjedete.' V ženské basketbalové lize se opět čeká boj o druhé místo za USK

V málokterém sportu se před začátkem sezony mluví o favoritovi tak sebejistě, že se výkonnostní rozdíl mezi týmy přirovnává k Octavii a Ferrari. Odpoledne začne další ročník basketbalové ligy. Největšími favoritkami jsou hráčky USK Praha, které ligový zápas prohrály naposledy v dubnu 2013.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky USK vstoupí do sezony bez loňských opor, přesto budou favoritkami ligy

Basketbalistky USK vstoupí do sezony bez loňských opor, přesto budou favoritkami ligy | Zdroj: ČTK

Radost z titulu basketbalistky USK Praha moc dobře znají. V ženské basketbalové lize ho získaly sedmkrát v řadě, a i když z týmu před nadcházející sezonou odešla téměř celá základní sestava, jejich dominance ohrožena není.

Omlazování kádru, zahraniční hráčky na odchodu. Nižší budou i ambice, zní z USK Praha

Číst článek

„USK je výběr nejlepších z nejlepších. Mají kompletní regeneraci, moc vyrovnaných zápasů v ŽBL hrát nebudou,“ říká pro Radiožurnál guvernér Asociace ženských ligových klubů Daniel Kurucz

Sám funkcionář trénuje basketbalistky Nymburka, se kterými chce USK aspoň pronásledovat. „Hodně se těším. Budou to strašně zajímavé souboje, zřejmě o stříbrné medaile. Může je získat minimálně pět týmů a každý bude chtít pozlobit USK, ale myslím, že se to nepodaří. Octavií Ferrari nepředjedete,“ srovnává českou soutěž.

Pivotka Karolína Elhotová je v týmu jednou ze služebně nejstarších. Za „Vysokoškolačky“ hraje  od srpna 2015 a mohla by získat třetí titul mistryně v řadě.

„Motivace je to pořád. Každý rok je jiný, máme jiné hráčky,“ vysvětluje pětadvacetiletá česká reprezentantka. Doufá, že se tým rychle srovná s odchodem největší hvězdy - Španělky Laiy Palauové a nepochybuje o nadvládě svého klubu.

„Myslím, že v nějakých chvílích budeme postrádat zkušenost. Laia tomu dávala velký řád, dokázala dávat zázračné přihrávky dopředu. I přes ty změny doufám, že naše pozice bude dominantní a ligu vyhrajeme,“ věří.

USK zahájí sezonu v sobotu proti Brnu, první zápas celé ligy sehrají týmy Karlových Varů a Nymburka od 17:30.

Barbora Kovaříková, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme