Od Jágrova malíčku po třísku Koukalové. Podívejte se na zajímavá zranění českých sportovců

Někdy stačí zajet k doktorovi do Jablonce, jindy je potřeba obětovat celou sezonu. Různá zranění velmi ovlivňují kariéru vrcholových sportovců, ve spolupráci s rešeršním oddělením Českého rozhlasu vám přinášíme přehled těch nejzajímavějších zdravotních komplikací největších českých sportovních hvězd.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Jardo, ukaž malíček," křičela v roce 2005 plná náměstí, když vítala mistry světa. Kuriózní zranění přivodil hokejové hvězdě „sekerou" Němec Schauer. Zlomený malík levé ruky je nejslavnějším Jágrovým zraněním, přesto že ho i jako symbol hokejové dlouhověkosti trápí spíše zranění třísel.

Jiná zranění ale mohou být vážnější a mohou vážně ovlivnit sportovní kariéru. Třeba Pavlu Maslákovi se vážnější zdravotní problémy vyhýbají, v roce 2014 ho ale zraněný stehenní sval vyřadil na téměř celou venkovní sezonu. Symbolem zranění českých sportovců je Tomáš Rosický, kterému v Anglii napočítali přes 50 zdravotních problémů.

Zdravotní problémy brání Čechům v úspěchu i právě dnes. Leopold König byl v nominaci svého cyklistického týmu na Giro, jenže do Itálie ho nepustily problémy s kolenem. Petra Kvitová se zase jen postupně vrací k tréninku po přepadení, které odnesla levá ruka.

Vojtěch Man, Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme