Ogier vyhrál rekordně podeváté Rallye Monte Carlo. Mistr světa Rovanperä skončil o 19 sekund druhý

Francouz Sébastien Ogier si na Rallye Monte Carlo připsal rekordní deváté vítězství. Na druhém místě v úvodní soutěži šampionátu dojel s další toyotou úřadující mistr světa Kalle Rovanperä z Finska, který byl pomalejší o 19 sekund. Erik Cais skončil se Škodou Fabia dvanáctý, ve třídě WRC2 byl čtvrtý.

Tento článek je více než rok starý.

Monte Carlo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sébastien Ogier se spolujezdcem Vincentem Landaisem v serpentýnách Rallye Monte Carlo

Sébastien Ogier se spolujezdcem Vincentem Landaisem v serpentýnách Rallye Monte Carlo | Zdroj: Profimedia

Devátým triumfem v Monte Carlu překonal devětatřicetiletý Ogier krajana Sébastiena Loeba. Devítinásobný mistr světa Loeb letos v Monte Carlu chyběl a neobhajoval loňské prvenství, protože po startu na nedávné Rallye Dakar měl málo času na přípravu.

Osminásobný šampion Ogier, jenž jezdí v seriálu MS s Toyotou pouze vybrané rallye, vstoupil do poslední etapy s náskokem 16 sekund. Dvě rychlostní zkoušky vyhrál, v dalších dvou včetně závěrečné power stage byl rychlejší jeho týmový kolega Rovanperä. Třetí místo obsadil Belgičan Thierry Neuville z týmu Hyundai, který na vítěze ztratil tři čtvrtě minuty.

Cais celkově 12.

Poprvé s Ogierem zvítězil navigátor Vincent Landais. "Miluju tuhle rallye, pořád si to užívám a kvůli takovýmhle okamžikům dál v šampionátu jezdím. A jsem šťastný i za Vincenta, kterému se splnil sen," uvedl Ogier na webu wrc.com.

Cais dojel při premiéře s vozem Škoda Fabia RS Rally2 dvanáctý s odstupem více než 11 a půl minuty za Ogierem. Loni si v Monte Carlu dojel pro životní deváté místo.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - konečné pořadí:

1. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) 3:12:02,0, 2. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -18,8, 3. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -44,6, 4. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -1:12,4, 5. Tänak, Jarveoja (Est./Ford Puma) -2:34,9, 6. Kacuta, Johnston (Jap., Ir../Toyota Yaris) -3:32,6, ...12. Cais, Těšínský (ČR/Škoda Fabia RS) -11:33,8.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme